Ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία

Μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ανέπτυξαν σειρά πρωτοβουλιών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την κοινωνία   

Διάφορες δράσεις πολλαπλού ρόλου και χαρακτήρα πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων και συγκεκριμένα του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Στις δράσεις πέραν των μαθητών και των καθηγητών συνέβαλε και ο Δήμος Τρικκαίων παρέχοντας κάθε διευκόλυνση και υποστήριξη.

Στόχος όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύχτηκαν ήταν η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων και συμπολιτών. Η αρχή έγινε με την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ στην είσοδο του σχολείου, εξυπηρετώντας μαθητή, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβασή του στις σπουδές.

Ακολούθησε η προσφορά του Δήμου Τρικκαίων σε υλικά για την κατασκευή περίφραξης και βασικών υλικών θερμοκηπίου, που ήδη ετοιμάζει ο συγκεκριμένος τομέας.

Μάλιστα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα, με τη συνδρομή των καθηγητών τους, του Msc γενετιστή γεωπόνου κ. Κων/νου Γούλα, της γεωπόνου κ. Νικολέτας Χατζημάνου και των τεχνολόγων γεωπόνων, κ. Ευθυμίας Περιστέρη και Κατερίνας Καλαμαρά, ήδη έχουν προχωρήσει τη σχετική προετοιμασία στον αύλειο χώρο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι για τη συγκεκριμένη εργασία, υπήρξε ευγενική προσφορά από τη χωματουργική εταιρεία του κ. Τσιανάκα και κ. Μπέη, που προσέφερε το χώμα για την τεχνική εκπαίδευση των μαθητών/τριών.

Η διεύθυνση του σχολείου μέσω της Διευθύντριας κ. Θωμαΐδας Πέτα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του Τομέα Γεωπονίας, ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την πρόεδρο της ΔΚ Τρικκαίων κ. Ιωάννα Σιάφη για την κατασκευή της ράμπας ΑμεΑ και την προσφορά των υλικών για το θερμοκήπιο. Επίσης, ευχαριστούν τον κ. Τσιανάκα και τον κ. Μπέη για τη συμμετοχή τους στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων συνεχίζει τις δραστηριότητές του σε όλους τους Τομείς, συμβάλλοντας στη βελτίωση της Εκπαίδευσης και της Παιδείας στον νομό Τρικάλων.