Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε ο Βλαχόφωνος Σύλλογος Φαρκαδόνας και περιχώρων στη Λάρισα

Συμμετείχε στο 33ο Αντάμωμα των Βλάχων που διεξήχθη υπό την παρουσία πλήθους κόσμου

Ως μοναδική εμπειρία χαρακτηρίζουν  τη συμμετοχή τους στο 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα που διεξήχθη στη Λάρισα, τα μέλη της διοίκησης και χορευτές του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων.

Μεταξύ των 2.000 χορευτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν και χορευτικά σύνολα του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας.

Το αντάμωμα αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή, συνεχίστηκαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα χορευτικά των Συλλόγων μεταξύ και της Φαρκαδόνας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πατινάδα κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας όπου παρουσίασαν χορούς και τραγούδια του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Στη μεγαλειώδη συνάντηση παραβρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη Θεσσαλία, όπως κι άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με την τοπική εμφάνιση, τα χορευτικά τμήματα της Φαρκαδόνας ενθουσίασαν το κοινό, καθώς με λεβεντιά και καμάρι παρουσίασαν ένα άκρως παραδοσιακό πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Σύλλογος της Φαρκαδόνας έδωσε τη σκυτάλη στο κόσμο να χορέψει και να απολαύσει το παραδοσιακό πρόγραμμα.

Το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και αμέσως μετά στην πλατεία Ελευθερίας  στο Φρούριο έγινε ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων, όπως και της Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στο Αντάμωμα.

Ανάμεσα στους μεγάλους χορηγούς του ανταμώματος ήταν και τα πρατήρια ΜΠΟΤΗΣ (Φαρκαδόνα & Τρίκαλα)