Εντυπωσίασαν οι Λαζαρίνες της Φαρκαδόνας το Σύλλογο Γυναικών

Τραγούδησαν στην κεντρική πλατεία και επιβραβεύτηκαν από την διοίκηση του Συλλόγου

Κάθε γωνιά της Φαρκαδόνας, γέμισε σήμερα το πρωί από μικρά κορίτσια που τίμησαν την παράδοση και το έθιμο του Λαζάρου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κοριτσάκια του δημοτικού σχολείου πήραν τα καλαθάκια τους και σεργιάνισαν σε κάθε γωνιά της κομώπολης για να τραγουδήσουν το Λάζαρο, προϋπαντώντας κατά αυτό τον τρόπο την Ανάσταση του Φίλου του Χρίστου και την είσοδό μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Με μελωδικές φωνές και χαμόγελα τραγούδησαν σε σπίτια φίλων και συγγενών τους απευθύνοντας τις ευχές για το Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική για το κέντρο της Φαρκαδόνας μιας και ο Σύλλογος Γυναικών διοργάνωσε για πρώτη φορά τις Λαζαρίνες.

Μετά τις επισκέψεις σε οικίες και καταστήματα οι Λαζαρίνες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας, εκεί που ο Σύλλογος πραγματοποιούσε τη εκδήλωση για να τιμήσει το έθιμο και να επιβραβεύσει τις ερμηνείες των τραγουδιών και τα στολισμένα καλάθια.

Οι «Λαζαρίνες» συμμετείχαν ατομικά, έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής.

Σ’ όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής.

Στη διοργάνωση κληρώθηκαν τρία καλάθια με Πασχαλινά εδέσματα.

Στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος για την διατήρηση της παράδοσης και κληρονομιάς στάθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δώρα Οικονομούλα.

«Το Σάββατο του Λαζάρου Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας. Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου. Ως Σύλλογος αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια γιορτινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε το έθιμο, να συμβάλουμε στην ανάδειξη άγνωστων πτυχών της Θρησκευτικής παραδόσεως και να επιβραβεύσουμε τα παιδιά», τόνισε η κα Οικονομούλα.

Η εκδήλωση του Συλλόγου κέντρισε τα βλέμματα αρκετών Φαρκαδόνιων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση.


1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στον ανανεωμένο Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδονας που τιμάει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Συνεχίστε ετσι δυναμικά με αγάπη, σύμπνοια και ανιδιοτέλεια. Σας θαυμάζουμε και σας καμαρώνουμε, καλή μεγάλη εβδομάδα στους συντοπίτες και σε όλο τον κόσμο!