Έντονα καιρικά φαινόμενα σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί και αέρας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής που ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις μετεωρολογικές προβλέψεις

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από το νωρίς το μεσημέρι σε πολλά χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, που συνδυάζονται από ισχυρούς ανέμους.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή του Ζάρκου και συγκεκριμένα περιμετρικά και σε κοντινή απόσταση από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, μιας στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν καλλιεργούμενες εκτάσεις ή όπου υπάρχουν είναι θωρακισμένες με αντιχαλαζική προστασία.

Τα φαινόμενα επεκτάθηκαν και εντός του οικισμού με ισχυρές καταιγίδες που συνδυαζόταν με αέρα. Από την ισχυρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες ενώ από τους κεραυνούς σημειωνόταν συχνά διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία νωρίς το μεσημέρι προκάλεσε προβλήματα στο ίδιο χωριό και στο τηλεοπτικό σήμα.

Ανάλογα φαινόμενα επικρατούν σε κατά τόπους περιοχές της Φαρκαδόνας και ης Πηνειάδας.