Έντονα παράπονα από γονείς του Γριζάνου και της Παναγίτσας

Οκτώ παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας αλλά με την ολοκλήρωση του ημερήσιου κύκλου δεν υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά τους

Έντονα είναι τα παράπονα γονιών από την περιοχή του Γριζάνου και της Παναγίτσας του Δήμου Φαρκαδόνας, τα παιδιά των οποίων παρακολουθούν το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο της περιοχής.

Οκτώ μαθητές από τα δυο χωριά παρακολουθούν το εν λόγω πρόγραμμα στο σχολείο, δυστυχώς όμως με την ολοκλήρωση των μαθημάτων στις 4:30 περίπου το απόγευμα, δεν υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά τους στα δυο χωριά.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι γονείς αναγκάζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται, να προσέρχονται στο σχολείο προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά και να μεταφέρουν σπίτι.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τα έντονα παράπονα των γονιών, οι οποίοι εξηγούν πως το κόστος για την μεταφορά είναι μεγάλο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη απαίτηση.

Οι γονείς καλούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Δήμο και Περιφέρεια Θεσσαλίας να εξετάσουν το ζήτημα που προκύπτει, προκειμένου να διευθετηθεί και να δοθεί λύσει με την ναύλωση λεωφορείου. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που είχε γίνει την περασμένη χρονιά, όπως πρόσθεσαν οι γονείς.

«Η οικονομική κατάσταση των οικογενειών, τα παιδιά των οποίων παρακολουθούν το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας δεν είναι και η καλύτερη. Πολλοί από τους γονείς είναι πολύτεκνοι, άλλοι πάλι με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα και άνεργοι. Επόμενο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της μεταφοράς ή ακόμη και της πληρωμής Ταξί για την μεταφορά των μαθητών στα σπίτια τους. Ας δουν το θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες…», μας ανέφερε γονέας του Γριζάνου.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Όπως επισημάνθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, όπως και της Περιφέρειας, η μεταφορά των μαθητών εντός του σχολικού κύκλου γίνεται κανονικά, ενώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει κονδύλιο για την ναύλωση κάποιου λεωφορείου.

Να τονίσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδιαφερόταν να παρακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από τα χωριά της Παναγίτσας, του Γριζάνου και του Διασέλλου. Δυστυχώς όμως η έλλειψη μεταφορικού μέσου αποτέλεσε συνέπεια ώστε να εγκαταλείψουν την ιδέα της συμμετοχής σε τμήματα της εν λόγου δράσης.