Έντονη η επισκεψιμότητα στα γεωπονικά γραφεία της περιοχής μας

Ήδη η κίνηση των αγροτών στα γεωπονικά γραφεία χαρακτηρίζεται αυξημένη, όπως φυσικά και οι παραγγελίες σε σπόρους και φάρμακα

Βρισκόμαστε προ των πυλών της νέας καλλιεργητικής περιόδου και οι αγρότες του νομού ξεκίνησαν να επισκέπτονται τα γεωπονικά γραφεία της περιοχής μας προκειμένου να συζητήσουν με τους υπεύθυνους γεωπόνους γύρω από τις παραγγελίες και την αγορά αγροτικών εφοδίων.

Προϊόντα και σκευάσματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για μια ακόμη χρονιά για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Ήδη η επισκεψιμότητα των αγροτών στα γεωπονικά γραφεία χαρακτηρίζεται έντονη, όπως φυσικά και οι παραγγελίες σε σπόρους και φάρμακα. Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που προμηθεύτηκαν ποσότητες λιπασμάτων, είτε για τα σιτηρά, είτε για την προετοιμασία των χωραφιών για την καλλιέργεια του καλαμποκιού. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να ενταθεί από τις επόμενες εβδομάδες καθώς θα πλησιάζουμε στην έναρξη της σποράς του βαμβακιού που καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα της καλλιεργητικής ενασχόλησης.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, αυτές στο σύνολό τους γίνονται, όπως εξάλλου και πέρυσι διαμέσου καρτών τραπέζης ή καρτών συμβολαιακής γεωργίας.

Δεν είναι ωστόσο λίγοι κι εκείνοι οι αγρότες οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι αναμένουν την καταβολή των υπολοίπων ποσών που τους οφείλονται από τις αγροτικές επιδοτήσεις καθώς τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν μέχρι στιγμής για να κινηθούν για την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Το συγκεκριμένο πάντως γεγονός επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς που διατύπωναν αγρότες στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις και περιστρεφόταν γύρω από την αδυναμία συναδέλφων τους να προμηθευτούν τη φετινή χρονιά τα απαραίτητα για την καλλιεργητική περίοδο.