Εντυπωσιάστηκαν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας από την εκδρομή στην Καστοριά

Επισκέφτηκαν το «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας» και το Ενυδρείο της Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος»

Αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, αλλά και φυσικό τοπίο απήλαυσαν κατά την ημερήσια, σχολική εκδρομή στη δυτική Μακεδονία, οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Χαχάπουλο και γονείς, επισκέφτηκαν την Καστοριά. Περιηγήθηκαν στην Λίμνη ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αρχικά το Ενυδρείο της Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» και να θαυμάσουν το μεγαλύτερο ενυδρείο στα Βαλκάνια.

Το ενυδρείο στήθηκε με την βοήθεια της ιχθυολόγου Άννας Λάτσιου και έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικός πόλος έλξης των επισκεπτών, μαθητικών εκδρομών, και ταξιδιωτών. Φιλοξενεί ψάρια και λοιπούς οργανισμούς του γλυκού νερού της Ελλάδας, αυτόχθονα, ενδημικά και ξένα.

Δεύτερος σταθμός της εκδρομής το «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας», στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Όπως ενημερώθηκαν οι μαθητές το μουσείο δημιουργήθηκε από τον γνωστό δάσκαλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης, μαζί με την εξίσου ταλαντούχα σύζυγό του κ. Φανή. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα μοναδικό κόσμημα για το νομό Καστοριάς, προκαλώντας εντύπωση στους επισκέπτες. Μέσα στους χώρους παρουσιάζονται πρόσωπα της καθημερινής ζωής, της εργασίας των κατοίκων και εικόνες, όπως και πρόσωπα από την τοπική ιστορία.