Επαγρύπνηση και ενημέρωση από το Α.Τ. Φαρκαδόνας

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής για το διαδικτυακό φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα»

Σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας επισκέπτονται αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής ενημερώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία – Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).

Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Αν και ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό που να σχετίζεται με το διαδικτυακό «παιχνίδι», ωστόσο οι Αστυνομικές Αρχές επαγρυπνούν, προχωρώντας σε εκστρατείες ενημερώσεις σε σχολεία, πληροφορώντας και δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αυτό πράττουν τις τελευταίες ημέρες και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας επισκεπτόμενοι σχολεία του Δήμου. Η αρχή έγινε από το γυμνάσιο της Φαρκαδόνας ενώ ακολούθησαν τα δημοτικά σχολεία του Γριζάνου και του Ζάρκου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αστυνομικών κατά τις επισκέψεις στα σχολεία υπήρξε ο διοικητής του Τμήματος κ. Γεώργιος Καραϊσκος.

Ο διοικητής κατά τις ομιλίες στα σχολεία παρότρυνε τα παιδιά να βγουν να χαρούν το παιχνίδι στις αλάνες των χωριών τους και να απομακρυνθούν από τους κινδύνους που επιφυλάσσει το διαδίκτυο.

Απευθυνόμενος ο κ. Καραϊσκος στους γονείς  τους παρότρυνε να αναπτύσσουν συνεχής, ξεκάθαρη και χωρίς όρια επικοινωνία, να δείχνουν στα παιδιά ότι τα εμπιστεύονται, να εποπτεύουν σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα τους είτε στο σπίτι, είτε σε συναντήσεις με φίλους ενώ σε περίπτωση που υποπτευτούν κάτι περίεργο να απευθυνθούν στους ειδικούς και στην Αστυνομία.

«Ο καλύτερος τρόπος να συμβουλεύσουμε τα παιδιά και να τα προφυλάξουμε από τέτοιους κινδύνους είναι να είμαστε κοντά ως γονείς στα παιδιά μας και να τους εξηγήσουμε ότι αυτά όλα τα πράγματα δεν είναι πραγματικά.», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο διοικητής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σχολείο του Γριζάνου