Έπεσαν οι πρώτες τουφεκιές στην περιοχή της Φαρκαδόνας

Κατά την πρώτη ημέρα της έναρξης της νέας σεζόν όλα κύλησαν ομαλά, τόσο από πλευράς Κυνηγετικού Συλλόγου, όσο και από την Θηροφυλακή

Το αγαπημένο τους χόμπι ασκούν από προχθές Σάββατο οι κυνηγοί της περιφέρειας Φαρκαδόνας καθώς ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη της νέας κυνηγητικής περιόδου που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου χειμώνα.

Σε πρώτη φάση τα θηράματα θα είναι βασικά, τα Ορτύκια και τα Τρυγόνια. Από πλευράς θηραμάτων στην περιοχή της Φαρκαδόνας υπάρχει επάρκεια. Τη χθεσινή ημέρα, πρώτη της νέας σεζόν, όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου κ. Πέτρο Παλάντζα.  Να υπογραμμιστεί εδώ ότι μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται το κυνήγι στα συγκεκριμένα πτηνά, από τις 15 του μήνα ωστόσο, θα επιτραπεί το κυνήγι στον αγριόχοιρο και στον λαγό.

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και Περιχώρων εύχεται σε όλους τους φίλους κυνηγούς καλή κυνηγητική περίοδο συνιστώντας την τήρηση των  Κανόνων κυνηγιού, σεβόμενοι το περιβάλλον και την κοινωνία μας.

Το κυνήγι είναι άθλημα και εξασφαλίζει υγεία, μακροζωία και ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκονται στην «αγκαλιά» της φύσης» υποστηρίζουν οι κυνηγοί, όμως πρέπει να λαμβάνονται και αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας καθώς κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα θρηνούμε αρκετά θύματα.

Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην λήψη ουσιαστικών μέτρων, που θα αποτρέψουν θλιβερά περιστατικά.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Πέτρος Παλάντζας, ο κυνηγός θα πρέπει να έχει το όπλο τοποθετημένο στη θήκη του και άδειο από φυσίγγια. Φτάνοντας στον τόπο του κυνηγιού, το βγάζει από τη θήκη, τοποθετεί τα φυσίγγια και ασφαλίζει το όπλο.

Ο κυνηγός οφείλει να απασφαλίσει το όπλο μόνο στην περίπτωση, κατά την οποία εντοπίσει το θήραμα. Επίσης, οφείλει να προσέχει και να μην έχει ποτέ στραμμένη την κάνη σε «συνάδελφό» του.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού πρέπει να γνωρίζει το ακριβές σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι κυνηγοί και να έχει πλήρη αίσθηση του χώρου, που κινείται τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύντροφοί του.

Πρέπει να επισημάνουμε, επίσης, ότι αν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να διέλθει από φυσικά εμπόδια, οφείλει πρωτίστως να ασφαλίζει το όπλο του.