Έπεσε σήμερα η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για την πλειονότητα των υποψηφίων των ΓΕΛ

Αύριο ξεκινά η πρακτική δοκιμασία για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ ενώ μεθαύριο ολοκληρώνεται η εξεταστική δοκιμασία για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Μετά από ένα 12ημερο αγωνίας ολοκληρώθηκαν σήμερα αργά το πρωί οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων που προέρχονται από τα γενικά λύκεια της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας και του συνόλου του νομού Τρικάλων.

Όπως είναι γνωστό οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των γενικών λυκείων ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με το μάθημα γενικής Παιδείας Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Ιστορίας.

Στο νομό Τρικάλων δήλωσαν συμμετοχή 344 υποψήφιοι ενώ στις εξεταστικές αίθουσες προσήλθαν 296 άτομα, με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 9.70%.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα.

Βατά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με λίγη ωστόσο προσοχή στο 4ο ζήτημα, κρίθηκαν από την πλειονότητα των υποψηφίων τα θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Ιστορίας.

Μετά την σημερινή εξέταση ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο πρώτος κύκλος των πανελληνίων εξετάσεων για την μεγαλύτερη μερίδα των υποψηφίων.

Εντωμεταξύ το πρωί της Τετάρτης κλείνει ο εξεταστικός κύκλος και για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που για ένα ακόμη διήμερο θα διαγωνιστούν σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι αναμένουν πλέον τις βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα στα τέλη του Ιούνη. Ωστόσο λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου ξεκινά η εξέταση στα ειδικά μαθήματα, με το μάθημα των Αγγλικών. Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Αύριο εξάλλου και στα Τρίκαλα αναμένεται η έναρξη της Υγειονομικής και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Στις εν λόγω εξετάσεις θα μετέχουν υποψήφιοι από τις περιοχές της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας.

Αναφορικά τώρα με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων αναμένονται για μια ακόμη χρονιά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.