Επέστρεψε μετά από 30 χρόνια στην Κρήνη ο «Παπα Σπύρος» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης

Πέρασαν 30 χρόνια από την τελευταία λειτουργία που πραγματοποίησε στην Κρήνη, ο πατήρ Σπυρίδων. Ένας σεβάσμιος ιερέας που υπηρέτησε με πίστη και θρησκευτική αφοσίωση την τοπική εκκλησία, αγκαλιάζοντας το ποίμνιο, το  οποίο χρόνια τώρα δεν τον ξεχνά και τον μνημονεύει στις συζητήσεις που αναπτύσσονται στο χωριό.

Μετά από πολλά χρόνια ο π. Σπυρίδων επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης το χωριό της Κρήνης για να παραστεί και να χοροστατήσει στον Εσπερινό επί της εορτής της Αγίας Αικατερίνης. Στο Ναό που λειτούργησε  πριν από πολλά χρόνια σε εορταστικές εκδηλώσεις, ζητώντας και ο ίδιος την στήριξη, για την μετάδοση του Θείου Λόγου στους πιστούς της ενορίας του.

Στο πρόσωπο του ηλικιωμένου σήμερα ιερέα, οι πιστοί έβλεπαν πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον ιερωμένο που θα τον συμβουλευόταν, θα του κατέθεταν μέσω της εξομολόγησης τα προβλήματα και τα πάθη τους.

Ήταν ο άνθρωπος που όταν τον συναντούσες διέκρινες τη χαρά στο πρόσωπο του, κάτι που στο μετέδιδε, σημειώνοντας ότι η χαρά πηγάζει από την αγάπη στον πλησίον. Ήταν ο κοινωνικός άνθρωπος που προσευχόταν καθημερινά για το χωριό, που χαιρόταν με τις χαρές όλων των πιστών, που λυπόταν στα προβλήματά τους, που ευλογούσε και δόξαζε το Κύριο, προτρέποντας και τους πιστούς να κάνουν το ίδιο. Να δοξάζουν το Κύριο για τις καλές και τις δύσκολες στιγμές, ομολογώντας κάθε ώρα και στιγμή το «Γενηθήτω το Θέλημά σου».

Κατά την σημερινή επίσκεψη του ιερέα και της οικογενείας του  στο χωριό, όλοι οι κάτοικοι είχαν κάτι καλό να θυμηθούν και να μοιραστούν μαζί τους. Ο π. Σπυρίδων χαιρέτισε έναν προς έναν τους κατοίκους, πολλούς από αυτούς τους θυμόταν με το μικρό τους όνομα, δείγμα της αγάπης, του σεβασμού και της ειλικρινούς φιλίας.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων, ειδικά την στιγμή όταν ο ιερέας περνούσε την είσοδο της Αγίας Αικατερίνης, προσκυνώντας την Χάρη της, 30 χρόνια μετά.