Επί τάπητος τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας

Επίσκεψη των τριών κυβερνητικών βουλευτών και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ στο ΚΥΦ

Με θετικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ν. Τρικάλων  και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας σήμερα το πρωί κατά την οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας δομής υγείας του νομού και μάλιστα, σε μια εποχή που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα συνολικά στη δημόσια υγεία.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελαρίου, που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σημαντικά παρεμβαίνοντας με ουσιαστικές τομές για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη  περιοχή , αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που καθημερινά ταλαιπωρούν προσωπικό αλλά και ασθενείς. Ένα από αυτά είναι το κτιριακό πρόβλημα, όπου χρειάζονται παρεμβάσεις άμεσα. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο διοικητής της 5ηςΥΠΕ φέρεται να εγγυήθηκε την διασφάλιση κονδυλίου και τη διενέργεια μελέτης ώστε όσο το δυνατό συντομότερα, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Από εκεί και πέρα βέβαια, οι ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό παραμένουν σοβαρό ζήτημα για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Σε ότι αφορά στο δεύτερο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι και σε αυτή την περίπτωση η έλλειψη παιδιάτρου, αλλά και η αδυναμία για παροχή ακτινολογικών και αιματολογικών εξετάσεων, με τα δείγματα να στέλνονται τρεις φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, από πλευράς των κρατικών και κυβερνητικών εκπροσώπων, επισημάνθηκε ότι στο επόμενο «κύμα» προσλήψεων θα καταβληθούν προσπάθειες να ενταχθούν και οι συγκεκριμένες ειδικότητες.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος του ΠΕΔΥ στα Τρίκαλα κ. Βασίλης Μουργελάς, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάϊος Βαρελάς.