Επί τάπητος τα προβλήματα του ΕΚΑΒ σε συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων

Παρουσία κορυφαίων συνδικαλιστών της χώρας της ΠΟΠ-ΕΚΑΒ μεταξύ των οποίων και του συντοπίτη συνδικαλιστή Γιάννη Γούλα το 1ο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ

Θέματα που άπτονται με την προνοσοκομειακή φροντίδα και την επερχόμενη τροποποίηση του κανονισμού του ΕΚΑΒ απασχόλησαν το 1ο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ. Το 1ο Γενικό Συμβούλιο διεξήχθη χθες Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, παρουσία του προέδρου της ΠΟΠ – ΕΚΑΒ κ. Χρήστου Αγγελίδη, καθώς επίσης και εκπρόσωπων κατά τόπους Συλλόγων και Σωματείων εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Παρών στην συμβούλιο υπήρξε και ο συντοπίτης συνδικαλιστής κ. Γιάννης Γούλας, μεταφέροντας θέσεις και προτάσεις.

Απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας πλέον είναι τα γενικά συμβούλια να πραγματοποιούνται στην περιφέρεια της χώρας προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους να ενημερώνονται και να μεταφέρουν κάθε ζήτημα που τους απασχολεί.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελίδης επικέντρωσε την προσοχή του στον κανονισμό του ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι απαιτούνται αλλαγές, οι οποίες θα συμβάλλουν προς την καλύτερη εξυπηρέτηση σε βάθος 20ετιας.

«Απευθύναμε προσκλητήριο σε όλους τους εκπροσώπους σωματείων μας πανελλαδικά να προσέλθουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την βελτίωση της ποιότητας του ΕΚΑΒ, μιας και είναι ο μοναδικός φορέας στην προνοσοκομειακή φροντίδα. Οφείλουν επίσης να αναλάβουν την ευθύνη όλα τα νοσοκομεία να πάρουν τουλάχιστον το ένα ασθενοφόρο, έτσι ώστε να μην επωμίζεται το ΕΚΑΒ υπηρεσίες άλλων νομικών προσώπων και να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης.», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Ανάλογες υπήρξαν οι τοποθετήσεις άλλων συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που ανέλυσαν τα προβλήματα και κατέθεσαν τις προτάσεις σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τους εργαζόμενους.