Επιδρομή πεταλούδων στα χωριά της Φαρκαδόνας

Δεν έκρυβαν την έκπληξη αλλά ταυτόχρονα και την ανησυχία τους κάτοικοι χωριών του δήμου Φαρκαδόνας, αργά το βράδυ της Κυριακής, αλλά και σήμερα το πρωί, στην εικόνα χιλιάδων γκρι πεταλούδων.
Το φαινόμενο υπήρξε έντονο τις βράδυνες ώρες της Κυριακής, όταν οι κάτοικοι παρατηρούσαν σε φωτεινά σημεία των χωριών και δη στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού να συγκεντρώνονται σμήνη πεταλούδων.
Το ίδιο φαινόμενο επικράτησε και το πρωί της Δευτέρας. Αυτή τη φορά οι πεταλούδες βρισκόταν ακίνητες στους τοίχους οικιών και αποθηκών.
Στη θέα της εικόνας πολλοί κάτοικοι εξέφραζαν την έκπληξή τους εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλά και του σχήματος των πεταλούδων καθώς δεν έμοιαζε σαν κι εκείνο των κλασικών εντόμων με τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.
Βέβαια οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι και συγκεκριμένα οι αγρότες δεν έκρυβαν τους φόβους και το προβληματισμό τους. Φόβοι που προέρχονταν για την παραμονή των πεταλούδων στα χωριά και τη μεταφορά τους σε καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις στις οποίες θα άφηναν τα αυγά τους τα οποία στην συνέχεια θα μετατραπούν σε σκουλήκια που θα καταστρέψουν την παραγωγή.
Γεωπόνοι της περιοχής μας σήμερα υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος καθώς οι συγκεκριμένες πεταλούδες (Λεπιδόπτερα)  δεν αποτελούν κίνδυνο για τις καλλιέργειες απλά μεταφέρθηκαν στην περιοχή μας  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών (ανεμοθύελλα, χαλάζι κτλ.)