Επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα της 72ης επετείου λήξης του Β’ Παγκόσμιου πολέμου

Στα επίκαιρα μηνύματα της επετείου στάθηκε στην ομιλία της η συντοπίτισσα εκπαιδευτικός κα Αθανασία Τσιοτινού

Τους εθνικούς αντιστασιακούς αγώνες του Ελληνισμού ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, καθώς και την 72η επέτειο από την λήξη του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, τίμησαν χθες στα Τρίκαλα, οι εκπρόσωποι φορέων του νομού και απλοί πολίτες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην κεντρική πλατεία της πόλης στο άγαλμα του στρατηγού Σαράφη.

Η συντριβή του ναζισμού και του φασισμού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα σε αρκετές χώρες της Υφηλίου, με αποκορύφωμα τη Μόσχα, η οποία θρηνεί 27 εκατομμύρια νεκρούς.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανήλθε στους 13.676, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα για το Έθνος.

Κεντρική ομιλήτρια των φετινών εκδηλώσεων υπήρξε η συντοπίτισσα εκπαιδευτικός, καθηγήτρια του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων κα Αθανασία Τσιοτινού.

Η κα Τσιοτινού επικέντρωσε την προσοχή της στα επίκαιρα μηνύματα της επετείου επικεντρώθηκε.

«Μια μέρα σαν κι αυτή δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε ότι πρέπει επιτέλους να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για την απόδοση των οφειλών της Γερμανίας. Και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το σύνθημα «ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός», που σφράγισε την αντιφασιστική νίκη των λαών παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρας μας. Με οδηγό την μνήμη και τη νίκη των λαών μας, απέναντι στο σκοτάδι του ναζισμού, στεκόμαστε σήμερα απέναντι στους σύγχρονους απογόνους τους», σημείωσε η κα Τσιοτινού.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο ρόλο της πατρίδα μας που άντλησε δύναμη, θάρρος, αποφασιστικότητα, έξαρση, δύναμη ζωής, από την ακένωτη δεξαμενή της ιστορίας και των παραδόσεων και δεν σταμάτησε με πάθος να αναζητά την Εθνική ελευθερία και να εκδηλώνει τη θέληση της για ανεξαρτησία.