Επιτήδειοι συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε συνδημότες μας με σκοπό την εξαπάτηση

Στόχος τους να εξαπατήσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας με στόχο να υφαρπάξουν χρηματικά ποσά

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά σχετικά με περιπτώσεις απάτης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους που εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να παραπλανήσουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας.

Τα αποτυπώσαμε μέσω ρεπορτάζ, αλλά και τα διαβάσαμε και σε άλλα ΜΜΕ, μετά από συλλήψεις που έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ταυτόχρονα και της Θεσσαλίας.

Οι ιστορίες λίγο ως πολύ γνωστές τα τελευταία χρόνια. Άγνωστοι καλούν ισχυριζόμενοι ότι συγγενικά πρόσωπα των υποψηφίων θυμάτων τους, κυρίως ηλικιωμένοι, βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται χρήματα, ότι ενεπλάκησαν σε ατυχήματα, ότι το όχημα τους υπέστη ζημιά και πολλά άλλα. Φυσικά ο στόχος τους είναι τα χρήματα, πώς να υφαρπάξουν μικρά και μεγάλα ποσά. Σε πολλές των περιπτώσεων, όπως και στην περιοχή μας, ο στόχος των επιτήδειων είχε δυστυχώς θετικά αποτελέσματα μιας κατάφεραν να υφαρπάξουν σημαντικά ποσά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έγινε αντιληπτός ο τρόπος δράσης τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Ωστόσο δεν μένουν εκεί. Συνεχίζουν να εφευρίσκουν τρόπους με σκοπό να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν πολίτες.

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως μας ενημέρωσε συμπολίτης μας, δέχτηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο άνδρα, μάλιστα με απόκρυψη αριθμού. Ο άνδρας που τον καλούσε με απόκρυψη αριθμού, τον ενημέρωνε ότι τον είχε προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο του με το δικό του αυτοκίνητο, κι ότι ο συμπολίτης μας, του είχε αφήσει σημείωμα στο παρμπρίζ με τον τηλεφωνικό του αριθμό. Μάλιστα τον ευχαριστούσε για την ευαισθησία και την ευγένεια, όπως ισχυρίστηκε, να του αφήσει το σημείωμα, ζητώντας να του δώσει στοιχεία του οχήματος καθώς επίσης και προσωπικά στοιχεία για την επιβεβαίωση με σκοπό, όπως πρόσθεσε να απευθυνθεί στην ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη των εξόδων. Όταν ο συμπολίτης ζήτησε να ενημερωθεί για το ποιος τον καλεί, και σε ποια ζημιά ενεπλάκη, τότε ο άγνωστος χωρίς να του αποκαλύψει το όνομα του, ούτε άλλα στοιχεία, συγκεκριμένα σε ποια περιοχή υποτίθεται έγινε η υποτιθέμενη ζημιά, ο άγνωστος άρχισε να τον απειλεί, γελώντας μάλιστα και υποστηρίζοντας ότι θα απευθυνθεί στην ασφαλιστική για να λάβει τα χρήματα, ενώ από το τηλέφωνο άκουγε δεύτερο πρόσωπο να λέει «κλείσε – κλείσε το τηλέφωνο», πράγμα που έγινε αμέσως, χωρίς να λάβει καμιά απάντηση.

Σαφώς το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να επιστήσει την προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι πολίτες σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα που στόχο έχουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Την προσοχή των πολιτών σε τακτά χρονικά διαστήματα ζητά και η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά με αρπαγή χρηματικών ποσών από επιτήδειους.