Επιβεβλημένη ανάγκη η ενδυνάμωση της προσωπικότητας των γυναικών

Με μια σημαντική εκδήλωση τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας

Με διαφορετική αλλά εξίσου σημαντική εκδήλωση ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας τίμησε το απόγευμα της Κυριακής την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών. Γυναίκες, μέλη του Συλλόγου, συμμετείχαν στο σεμινάριο που διοργάνωσε η διοίκηση σε συνεργασία με τον Α.Σ. Θεσσαλών και σχετιζόταν με τις τεχνικές αυτοάμυνας.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες που συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Φαρκαδόνας ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποφυγής και αποτροπής επίθεσης με σκοπό την κλοπή τον βιασμό κλπ, και γενικά διαφυγής από επικίνδυνες καταστάσεις.

Η επιλογή του θέματος της αυτοάμυνας φέτος, έγινε μιας και η γυναίκα οφείλει να αμυνθεί σωματικά, αν δεχτεί σωματική βία, είτε στην ιδιωτική, είτε στη δημόσια ζωή. Παράλληλα το σεμινάριο στόχευε στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα περιστατικά.

Η παρουσίαση έγινε από ομάδα αθλητών του Α.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΣ , και ήταν δείγμα της προπόνησης που γίνεται στη σχολή.

Όπως μας ανέφερε ο προπονητής κ. Καραβίνος αναλύοντας τα οφέλη της εκμάθησης Καράτε και αυτοάμυνας, είναι σημαντική η ενασχόληση των γυναικών με τα μαχητικά αθλήματα, μέσα από τις διάφορες τεχνικές, το σώμα συνηθίζει να αντιδρά και να αμύνεται αυτόματα σε κάθε δύσκολη περίσταση.

Το καράτε και τα μαθήματα αυτοάμυνας απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Για τα παιδιά είναι σημαντικό γιατί αποκτούν τον έλεγχο του σώματος και της έντασης.

Σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί μάθημα αυτοάμυνας σε ομάδα γυναικών που δήλωσαν συμμέτοχη στη σχολή του Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΣ που εδρεύει στη Φαρκαδόνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γυναικών Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά τον κ. Καραβίνο για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των γυναικών να συμμετάσχει στην δράση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά όλες της γυναίκες, τους μικρούς αθλητές της σχολής, που πραγματοποίησαν την παρουσίαση, καθώς και τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά