Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Φαρκαδόνας

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η πλήρωση 17 υπαλλήλων που θα απασχοληθούν μόνιμα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Αντιμέτωποι με ελλείψεις προσωπικού συνεχίζει να βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Φαρκαδόνας. Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να απαιτείται η πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.

Το θέμα έχει απασχολήσει σε πολλές των περιπτώσεων το Δήμο Φαρκαδόνας, ειδικά τις περιόδους που λήγουν οι συμβάσεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στην Υπηρεσία.

Πλέον ο Δήμος Φαρκαδόνας στρέφει την προσοχή του στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε Δήμους της χώρας, ταυτόχρονα και στο Δήμο Φαρκαδόνας. Πρόκειται για την επικύρωση αιτημάτων των Δήμων της χώρας για την πρόσληψη 6.667 μόνιμων εργατών καθαριότητας ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Για το Δήμο Φαρκαδόνας εγκρίθηκαν 17 θέσεις και θα αφορούν στο σύνολο τους ειδικότητες που σχετίζονται με τον τομέα της Καθαριότητας.

«Η συγκεκριμένη έγκριση των προσλήψεων θα έρθει να λύσει σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, να καλύψει γενικότερα  τα κενά που παρατηρούνται εδώ και αρκετά χρόνια. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας θα συμβάλει στην εν μέρει αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή προκειμένου να τρέξει η προκήρυξη και να καλυφτούν κάποια από τα κενά που παρατηρούνται στην Υπηρεσία», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Σημειωτέον ότι στο σύνολο του νομού θα προσληφθούν 66 υπάλληλοι και συγκεκριμένα: Δήμος Φαρκαδόνας 17 άτομα, Δήμος Τρικκαίων 31 άτομα, Δήμος Καλαμπάκας 9 άτομα, Δήμος Πύλης 9 άτομα.
Επισημαίνεται ότι, η τελική έγκριση απαιτεί την υπογραφή και των τριών συναρμόδιων Υπουργών (Πάνου Σκουρλέτη, Όλγας Γεροβασίλη και Γ. Χουλιαράκη).