Έργα 1 εκ. ευρώ για τους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας

Πρόκειται για έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικής οδοποιίας που θα βελτιώσουν κατά πολύ την πρόσβαση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Στήριξη του αγροτικού πληθυσμού μέσω των κατάλληλων παρεμβάσεων και έργων, έρχεται να δείξει ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Έργα που θα διευκολύνουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και θα συμβάλουν στην ασφαλέστερη και άμεση έλευση στην εργασία τους.

Οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Δήμος Φαρκαδόνας κατά το παρελθόν συνάντησαν θετικής ανταπόκρισης. Ο Δήμος υπέβαλε κατά το παρελθόν δυο προτάσεις έργων και συγκεκριμένα της «Ασφαλτόστρωσης Αγροτικής Οδού Δ.Δ. Κεραμιδίου – Φαρκαδόνας», προϋπολογισμού 388.000 ευρώ και της «Ασφαλτόστρωσης Αγροτικής Οδού Δ.Δ. Ζάρκου», προϋπολογισμού 603.000 ευρώ.

Οι εν λόγω προτάσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάχτηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης πρόκειται για έργα

συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ περίπου που θα βελτιώσουν κατά πολύ την πρόσβαση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των εν λόγω περιοχών. Συνυπολογίζοντας το μεγάλο ποσοστό του γεωργικού τομέα στην τοπική οικονομία, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικά είναι τα έργα αυτά για το Δήμο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ένταξη των δυο έργων ως ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος ενέταξε τα 2 από τα συνολικά 20 έργα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μάλιστα με ελάχιστο προσωπικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς.