Αύριο Σάββατο η Μεγαλοσχημία της Μοναχής Βερονίκης

Η τελετή αναμένεται να τελεστεί αύριο το πρωί Σάββατο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας

Αποτελεί για πολλούς από εμάς την πνευματική μητέρα, το αποκούμπι ανθρώπων κάθε ηλικίας που επισκέπτονται το μικρό μοναστηράκι της Παναγίτσας για να προσκυνήσουν και να ανοίξουν την καρδιά τους στη σεβάσμια Μοναχή.

Να τις καταθέσουν τις χαρές, τις λύπες και να την παρακαλέσουν να προσευχηθεί για τον καθένα ξεχωριστά κι όλο το κόσμο.

Κι εκείνη, όπως όλες οι μητέρες του κόσμου, ανοίγει την αγκαλιά της στα πνευματικά παιδιά της, λυπάται από τους πόνους μας, χαίρεται με τις χαρές μας, Δοξολογεί το Χριστό και προσεύχεται για τα παιδιά της κι όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για την Μοναχή Βερoνίκη, υπεύθυνη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας. Για τον άνθρωπο που πραγματικά με τις προσπάθειες της, τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, κι όλου του κόσμου ανέστησε το μοναστηράκι της Παναγίτσας, που μαζί με εκείνα του Ζάρκου και της Οιχαλίας αποτελούν πνευματικούς φάρους για την περιοχή μας.

Αύριο Σάββατο στις 7:30 το πρωί στο Μοναστήρι της Παναγίτσας θα τελεστεί η χειροθεσία εις μεγαλόσχημη μοναχή κουρά της αδελφής Βερονίκης.

Σημειωτέον Μεγαλόσχημος θεωρείται ο Μοναχός ανώτατης τάξης ο οποίος φέρει προς διάκριση του τίτλου του, κουκούλα.

Η χειροθεσία της σε Μεγαλόσχημη αποτελεί επιβράβευση της διακονίας της και επιστηριγμό για να συνεχίσει την αγγελομίμητη ζωή και πολιτεία της.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΡΗΝΗ LIVE  την τελετή, όπως και τη Θεία Λειτουργία θα τελέσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος καθώς επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ