Αισθητά μειωμένος ο αριθμός των εγγραφών στα ΕΠΑ.Λ. του νομού

Έως και τις 7 Ιουλίου το σύστημα θα δέχεται νέες δηλώσεις προτίμησης, ενώ οι εγγραφές για αυτούς τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν από 10-17/7/17, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων.

Οι φετινές αλλαγές στον τρόπο εγγραφής των υποψηφίων μαθητών στα επαγγελματικά λύκεια του νομού, μείωσαν τον αριθμό των ενδιαφερομένων. Το γεγονός δεν αφορά μονάχα την περιοχή μας, παρατηρείται στον σύνολο της χώρας, καθώς σύμφωνα με εκπαιδευτικούς παράγοντες τα λάθη, οι παραλείψεις και σειρά άλλων στοιχείων, οδήγησαν σε ακυρώσεις εγγραφών.

Από χθες εξάλλου έως και τις 7 Ιουλίου το σύστημα θα δέχεται νέες δηλώσεις προτίμησης, ενώ οι εγγραφές γι’ αυτούς τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν από 10-17/7/17, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, οι εγγραφές θα συνεχιστούν από 1-11/9/17 για τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ωστόσο, προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους Τρικαλινούς καθηγητές, οι καταγγελίες που σχετίζονται για την κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων στο ΕΠΑ.Λ.

Για τον συγκεκριμένο  λόγο, τα μέλη του Δ.Σ. αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως σημειώνει και η ΟΛΜΕ «η μεροληπτική και σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πολιτική του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσει. Μετά από καταγγελίες αρκετών ΕΛΜΕ της χώρας (Σερρών, Β Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κ.ά.) και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές σε τομείς και ειδικότητες, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάργηση ενεργών ειδικοτήτων στερώντας την ελεύθερη επιλογή των μαθητών στα ΕΠΑΛ αυτά. Το Υπουργείο Παιδείας με την Υ.Α. Φ20/98094/Δ4 ΦΕΚ 2067 (Β) στις 15/6/2017 αποφάσιζε να αφαιρέσει ειδικότητες από κάποια ΕΠΑΛ της χώρας, οι οποίες μάλιστα λειτουργούσαν κανονικά, αναγκάζοντας μαθητές ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να μετακινηθούν σε άλλα ΕΠΑΛ ακόμη και εκτός Νομών για να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν».