«Εσύ τα πέταξες…εκεί είναι (ήταν)!!!»

Ανέλαβε από μόνος του πρωτοβουλία ο Δήμος Μανιώτης, δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και καθάρισε από πλαστικά και χαρτικά σημείο του Πλατανόδασους της Οιχαλίας

Σήμερα το πρωί, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, Δήμος Μανιώτης, βρέθηκε στο Πλατανόδασος της Οιχαλίας.

Όχι για να κάνει κριτική στην δημοτική Αρχή (αν και θα μπορούσε), αλλά για να δώσει το παράδειγμα σε αυτοδιοικητικούς και συνδημότες!!

Στην άκρη του δρόμου και σ’ ένα σημείο, απ’ όπου κάθε μέρα διέρχονται δεκάδες οδηγοί, βρισκόταν μια στοίβα με πλαστικά και χαρτικά.

Κάτοικος της περιοχής αφού προσπέρασε, βιαστικά κι αδιάφορα, τους κάδους ανακύκλωσης, θεώρησε ότι εντόπισε την… πλέον κατάλληλη θέση για να εναποτεθούν.

Ο κ. Μανιώτης δεν έσπευσε εκεί για να… βγάλει φωτογραφίες και να καταδικάσει τις υπηρεσίες καθαριότητας του ΟΤΑ, που δεν… μάντεψαν την ενέργεια του ασυνείδητου συμπολίτη.

Πήγε ο ίδιος, σήκωσε τα μανίκια και καθάρισε!!!

Με μια απλή κίνηση, έδειξε πώς η ποιότητα δύναται να γίνει τρόπος ζωής.

Τα λόγια πετούν, οι πράξεις (όταν, μάλιστα, προηγούνται των… προεκλογικών υποσχέσεων) επικρατούν.

Και κάνουν την (μεγάλη) διαφορά.

Όλα τ’ άλλα λέγονται «εντυπώσεις»…

Άλλωστε, ο Διογένης είχε πει ότι «δεν αξίζει να υποστηρίζεις κάτι το οποίο, στο τέλος, δεν κάνεις».
2 Σχόλια

 1. Δήμος Μανιωτης
  31/01/2019 at 22:37

  Δεν υπάρχει κανείς ανίκανος κυριε. Δεν αξίζω έπαινο για αυτή την πράξη μου. Ηταν υποχρεωση μου να το κάνω αυτό σε ένα δασος που η προηγούμενη γενιά μας παρέδωσε καθαρό. Ελπίζω με την πράξη μου να σταματήσει να πετάει ο κόσμος το πλαστικό ποτήρι του καφέ απ’ το αυτοκίνητο του στο δρόμο.
  Ας αρχίσουμε από εκεί…

 2. Lefteros Anagnostis
  28/01/2019 at 23:31

  Μπράβο παλικάρι μου είμαστε περήφανοι για σένα. Βάλτους γυαλιά τους ανίκανους