Έτοιμοι για καλοκαιρινές αποδράσεις οι μαθητές και τα νήπια των Ταξιαρχών

Ζωντάνια και παιδική δημιουργία στην καλοκαιρινή εκδήλωση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων

Διάστημα 3 περίπου μηνών έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Ταξιαρχών για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το διδακτικό έτος ολοκληρώθηκε για τους μαθητές και τα νήπια των Ταξιαρχών με τον καλύτερο τρόπο μιας και τα παιδιά με τη διοργάνωση μιας εντυπωσιακής γιορτής αποχαιρέτησαν το σχολείο, ευχόμενα καλό καλοκαίρι.

Η αυλή του σχολείου γέμισε από δημιουργικότητα, φαντασία και ταλέντο. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν ένα μοναδικό και πολύωρο πρόγραμμα που περιελάμβανε θεατρικά, τραγούδια, ποιήματα και χορό. Τα παιδιά ανέδειξαν σε κάθε τομέα το ταλέντο τους, αποσπώντας το χειροκρότημα των δικών τους ανθρώπων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε ο αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου. Παιδιά τα οποία από τη νέα σχολική χρονιά αλλάζουν περιβάλλον για να φοιτήσουν στο γυμνάσιο, σχολείο απαιτητικό, που θα τα προετοιμάσει τα επόμενα χρόνια για το λύκειο και την επιλογή του επαγγέλματος.

Αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα είχε και η εμφάνιση των νηπίων.

Των παιδιών που πλέον ετοιμάζονται να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο, εγκαταλείποντας την ανεμελιά που προσέφερε το νηπιαγωγείο. Κι εκείνα με τη σειρά τους θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο, σ’ ένα νέο περιβάλλον διαφορετικό από αυτό που ζούσαν την τρέχουσα χρονιά.

Τις ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι απηύθυνε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, καθώς επίσης και οι διευθύντριες των διδακτηρίων  κα Ελένη Τζαβέλα και Ηλιάνα Μπουραζάνα . Η διευθύντριες των σχολείων μεταξύ των άλλων εξέφρασαν την αγάπη τους στα παιδιά ενώ δεν έκρυβαν την συγκίνησή τους για τα παιδιά που αποφοιτούν και την χαρά για τα νέα παιδιά που θα έρθουν στο δημοτικό σχολείο.