Ευαισθητοποιούν και συγκινούν με τις πράξεις τους μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Δύναμη προσφοράς και εθελοντισμού ανέδειξαν οι μαθητές και οι εκπεδευτικοί του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. για να στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις και το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σε επίκαιρα θέματα που διεγείρουν το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου στόχευε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα του πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Διοργανωτής της εκδήλωσης το 1ο Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων με συνδιοργανωτή το Δήμο Τρικκαίων, διοργάνωση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» με θέμα εργασίας «Η Δύναμη Της Προσφοράς Και Του Εθελοντισμού» και του Σχεδίου Δράσης «Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων Ενεργό Στην Κοινωνία», που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 υπό την αιγίδα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS (συντονιστή υλοποίησης σχεδίων δράσης του προγράμματος μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ).

Η εκδήλωση πέραν των άλλων είχε τιμητικό χαρακτήρα προς το έργο που παράγει ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός μέριμνας και προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός Του Κόσμου».

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε η εκπρόσωπος της , ο οποίος στάθηκε στο έργο της Κιβωτού, αλλά και στις συγκινητικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του κόσμου για να στηρίξουν τις δράσεις για την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών.

Ευχαρίστησε το σχολείο και τους μαθητές της Α τάξης για την ενεργό συμμετοχή τους, να ευαισθητοποιήσουν τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία σε επίκαιρα θέματα που διεγείρουν το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων και φορείς δράσεων εθελοντισμού της πόλης των Τρικάλων.

Την εκδήλωση πλαισίωναν η Χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου «Κολόβα» ενώ υπήρχε η δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς στο έργο που επιτελεί η «Κιβωτός Του Κόσμου» στην είσοδο.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλκευτής κ. Κώστας Σκρέκας, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του δηξμοτικού συμβουλίοθ κ. Μιχάλης Λάππας, ο αντιδήμαρχος κ. Βάιος Αναστασίου, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού περιφερειακό τμήμα Τρικάλων, εκπρόσωπος της Κιβωτού του Κόσμου παραρτήματος Βόλου, και ο εκπαιδευτικός του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Λάσκος, που μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσφορά του π. Αντωνίου Παπανικολάου και της Κιβωτού του Κόσμου στα παιδιά.