Ευαίσθητος όσο ποτέ με τους οικονομικά αδύναμους πολίτες του Δήμου ο Χρήστος Φιλιππίδης

Διαφώνησε με τη διάθεση ποσών στα χωριά για την διοργάνωση των ετήσιων πανηγυριών τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες που υποφέρουν και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά για την επιβίωσή τους

Τα ποσά που προϋπολογίστηκαν για την διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας επανήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας διαφωνίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων, για το αν θα πρέπει να ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Για την φετινή χρονιά από τις αρχές μέχρι και το τέλος του έτους ο Δήμος Φαρκαδόνας θα διαθέσει κάτι περισσότερο από 40.000 ευρώ στις τοπικές κοινότητες προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να διοργανώσουν τα τοπικά πανηγύρια.

Στο άκουσμα του ποσού προέκυψαν οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Φιλιππίδη, ο οποίος ήρθε να εκφράσει την ευαισθησία του, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής που υποφέρουν λόγω κρίσης, μην έχοντας ακόμη και τα βασικά για την επιβίωσή τους.

«Χιλιάρικα από εδώ, χιλιάρικα από εκεί για ανούσια πράγματα. Πεταγμένα χρήματα την στιγμή που ο κόσμος υποφέρει. Λυπάμαι αλλά δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να ψηφίσω κάτι τέτοιο. Υπάρχει κόσμος στο Δήμο μας που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος πρότεινε το θέμα να τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα χρήματα να δοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος για την στήριξη των ευπαθών ομάδων επικέντρωσε την προσοχή ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, τονίζοντας ότι δόθηκαν τρόφιμα σε 500 άτομα της περιοχής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση απάντηση από πλευράς δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Κώστα Κοκκινίδη, ο οποίος υποστήριξη ότι η στήριξη αυτών των ατόμων προέρχεται από προγράμματα τα οποία εφαρμόζονται από το κράτος.

Μετά το διάλογο που αναπτύχτηκε Χρήστος Φιλιππίδης και Κώστας Κοκκινίδης, διαφώνησαν μη συμφωνώντας με την διάθεση των χρημάτων για την διεξαγωγή πανηγυριών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: