Ευαγγελία Μπίτζιου: Δεν θα είμαι με κανέναν συνδυασμό υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου

Με μεγάλη μου λύπη σας γνωστοποιώ ότι δεν θα είμαι υποψήφια με κανέναν συνδυασμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 26ηΜαΐου 2019.

Παραθέτω τους λόγους: 

1. Αισθάνομαι εκτεθειμένη, προδομένη και προσβεβλημένη. Στέρησα από την οικογένειά μου πολύτιμες ώρες τις οποίες αφιέρωσα, προκειμένου να προωθήσω μια κίνηση, για την οποία πίστευα ότι ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να γίνει ρυθμιστής μιας νέας, καλύτερης και ποιοτικότερης καθημερινότητας των δημοτών, ιδίως δε των παιδιών μας. 

2. Απογοητεύτηκα διότι πίστευα ότι μπορούσα πραγματικά να προσφέρω και σας διαβεβαιώ ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, συνέβαλα τα μέγιστα ασκώντας γόνιμη, θέλω να πιστεύω, κριτική.

3. Δεν θέλω να είμαι εγώ ο Δούρειος Ίππος…

4. Δεν επιθυμώ να κλείσω απλώς έναν συνδυασμό προσχωρώντας σε αυτόν, αλλά να αγωνίζομαι από τη θέση που πιστεύω ότι μου αξίζει.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι οι νέοι οφείλουν να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Άλλωστε «Ἡ καλύτερη ἰδεολογία εἶναιαὐτὴ τῆς μουσκεμμένης φανέλλας» όπως έλεγε και ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος (άρθρο « ταμπέλλα ως επαγγελματικό… εφόδιο» Κόντρα 19/08/2017). Έτσι λοιπόν κι εγώ θα συνεχίσω να παρεμβαίνω, ως απλή δημότισσα, και να διατυπώνω την άποψή μου με παρρησία για ζητήματα που θεωρώ μείζονος σημασίας. 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και ..μεθερμηνειών δηλώνω ότι συνεχίζω να εκτιμώ, όλους εκείνους με τους οποίους συνομίλησα και συνεργάστηκα (με μία δύο εξαιρέσεις…κάποιοι από τους αναγιγνώσκοντες καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ). Εκτιμώ όλες τις συμβουλές που έλαβα από ανθρώπους νοήμονες και άξιους λόγου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους με προσέγγισαν το τελευταίο διάστημα και μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, προκειμένου να συμπορευτούμε. 

Ουδέποτε εξουσιοδότησα ούτε και εξουσιοδοτώ κανέναν να αποφασίσει, να μιλήσει ή να ενεργήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξ ονόματός μου.

Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους! 

Ψηφίστε για το καλό του τόπου μας.

Ψηφίστε ανθρώπους ταπεινούς, όχι οιηματίες.

Μπίτζιου Κ. Ευαγγελία.
5 Σχόλια

 1. Ευαγγελία Μπίτζιου
  12/04/2019 at 10:21

  Ο Σωκράτης συμβούλευε να μην »ενδυόμαστε» τις προσβολές των άλλων., ιδίως αν οι μομφές τους δεν ευσταθούν (θα προσθέσω εγώ).

 2. Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές έλεγε ο Όττο φον Μπίσμαρκ
  Περαστικά σου.

 3. Ο ΠΑΘΩΝ
  11/04/2019 at 23:55

  Άρε κοπελιά. Η κριτική ασκείται μέσα από το δημοτικό συμβούλιο κι όχι απο το παζάρι. Γιατί δεν μιλάς ανοιχτά σε ποιον αναφέρεσαι και σε ποιον σε πρόδωσε. Δεν είδες ότι δεν τραβούσε τι έβγαινες στα κανάλια και μιλούσες. Εμείς που δεν βγαίναμε να μιλήσουμε χαζές είμασταν; Αντε τώρα κάτσε σπίτι κι έλα να μας ψηφίσεις. Και πρόσεχε μονόβολο το θέλω. έτσι για να μην κριτικάρεις κοπελιά, πρόσωπα και καταστάσεις. Εγω θα είμαι σε ψηφοδέλτιο, εσύ?

  • Ευαγγελία Μπίτζιου
   12/04/2019 at 10:12

   Οι απόψεις των πολιτών πρέπει να ακούγονται είτε είναι στο δημοτικό συμβούλιο είτε όχι. Απ΄ ό,τι αντιλαμβάνομαι το ζητούμενο για εσάς είναι να μπείτε στο εκάστοτε ψηφοδέλτιο αποσκοπώντας να κατοχυρώσετε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι δε προφανές από τα λεγόμενά σας ότι η κριτική μου ήταν εύστοχη για αυτό σας ενόχλησε. Ωραία. Πείτε μου και το ονοματεπώνυμό σας για να δούμε ποιοι και πόσοι θα σας ψηφίσουν, αν σας ψηφίσουν. Διότι απ’ ό,τι φαίνεται τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου τις διεκδικούν και πάλι άνθρωποι που θέλουν απλώς να μιλάνε κι όχι να αφουγκράζονται. Άρα πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε. Όσο για το αν ήσασταν χαζές ή δεν μιλούσατε γιατί ποδηγετηθήκατε είναι άλλο θέμα.