Ευχαριστίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων προς την εκπαιδευτική κοινότητα

Μεγάλη ανταπόκριση συνάντησαν οι εκδηλώσεις των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που διεξήχθησαν στα Τρίκαλα

Με επιτυχία στέφτηκαν οι δράσεις στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις δράσεις που υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μνημεία και ιστορικούς χώρους της πόλης μας, γνωρίζοντας την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, εκφράζει τις ευχαριστίες της στους δασκάλους και στους καθηγητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η δράση συνάντησε μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή των παιδιών ήταν συγκινητική. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων εκφράζει την λύπη της που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα συμμετοχής λόγω του προκαθορισμένου χρόνου και αριθμού συμμετεχόντων. Η συμβολή των συνεργατών του ΑΚ.Ε.Θ. στην επιτυχία της δράσης ήταν καθοριστική και τους ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία.

Επίσης ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που συμμετείχαν στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης για την ανταπόκρισή τους και την δημιουργική τους συμμετοχή όπως επίσης ευχαριστίες οφείλονται και τις κ.κ. Ευαγγελία Τατάγια και Μαρία Κατσανούλη για την αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους.

Για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και έντυσε μουσικά τις «Πνοές Ανέμων», ευχαριστεί θερμά την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και την φίλη Μαέστρο κ. Ελένη Ζιάκα.

Τέλος, ευχαριστεί το προσωπικό φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις καθώς και τις αρχαιολόγους που εργάστηκαν εθελοντικά τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην υλοποίησή τους κ.κ. Άλκηστη Χρονάκη, Κατερίνα Γιαννοπούλου και Ελένη Βαγγέλη.

Η ΕΦΑ Τρικάλων επιφυλάσσει νέες δράσεις – εκπλήξεις τον ερχόμενο χρόνο.