Η Φαρκαδόνα γιόρτασε τους Αγίους Πέτρο και Παύλο με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου παρέστη στις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας το βράδυ της Τετάρτης

Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας, Δήμος Φαρκαδόνας, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και πλήθος κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και τίμησαν το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς επίσης και σήμερα Πέμπτη τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ενοριακός Ναός.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης με την τέλεση του εωθινού, πανηγυρικού, Μέγα Εσπερινού προς τιμή των Αγίων. Πλήθος κόσμου παρέστη στη θρησκευτική εκδήλωση, προσκυνώντας την Εικόνα των Αγίων, ζητώντας στήριξη, βοήθεια και μεσιτεία στον Ύψιστο. Λίγο αργότερα ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων σε κεντρικούς δρόμους της Φαρκαδόνας ενώ το πρώτο μέρος των λατρευτικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την ευλογία των άρτων και το Θείο Κήρυγμα.

Νωρίς το βράδυ στο πλαίσιο του εορτασμού η κεντρική πλατεία γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Κάτοικοι της Φαρκαδόνας και των γύρο χωριών συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, αλλά και της Πύλης, που προσέφεραν ένα αποκλειστικά εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας κα Δώρα Οικονομούλα, ευχαρίστησε αρχικά το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη για την υποστήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στο Σύλλογο, σημειώνοντας ότι η στήριξη του δημάρχου εκτιμάται σε όλα τα επίπεδα και από όλα τα μέλη.

Φυσικά ευχαριστίες απηύθυνε και στις δύο χοροδιδασκάλους τις κ.κ. Σοφία Μόρφου και Φωτεινή Νεοφώτιστου, οι οποίες παράγουν πλούσιο πολιτιστικό έργο στην περιοχή.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου. Ο κύκλος του εορτασμού έκλεισε σήμερα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

1 σχόλιο

  1. ΞΑΝΘΟΣ ΝΑΤΣΙΝΑΣ
    29/06/2017 at 21:55

    Το Κετερινγκ, γιατί μονοπωλιτε; Καλά κρατεί το πάρτι.