Η Φαρκαδόνα τιμά τον Άγιο Νικόλαο με έθιμα και ψαλμούς

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και βρίσκεται κτισμένο στη Θέση Ρουμάνια στις όχθες του Πηνειού Ποταμού

Πανηγυρίζει και γιορτάζει παραδοσιακά η Φαρκαδόνα για να τιμήσει την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, που η Εκκλησία μας τιμά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου.

Για μια ακόμη χρονιά η Ενορία των Αγίων Αποστόλων και ο ιερέας του χωριού π. Αθανάσιος Κούτσιας αναμένεται να τιμήσουν με κάθε επισημότητα την εορτή, αναβιώνοντας το έθιμο της μεταφοράς της Ιερής Εικόνας από το εξωκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο στις όχθες του Πηνειού, προς την παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είναι κτισμένη στο κέντρο της κωμόπολης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18:30 στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη θέση Ρουμάνια. Εκεί θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής από τις 07:30 το πρωί έως τις 10:15 θα τελεστή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 10:30 το πρωί θα ακολουθήσει πομπή της Ιεράς Εικόνας με τα άλογα κατευθυνόμενοι προς το χωριό και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το συγκεκριμένο έθιμο ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του π. Αθανάσιου.