Φλερτάρουν με την εκ νέου κάθοδο οι τρεις πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων

Ζωηρό το ενδιαφέρον των δυο προεδρίνων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, το εξετάζει ο πρόεδρος των Ταξιαρχών

Με την ιδέα της καθόδου στις εκλογές και της επανεκλογής τους, φλερτάρουν οι τρεις πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Ταξιαρχών. Οι δυο γυναίκες κ.κ. Αθανασία Χαλβαντζά και Φωτεινή Γκαγκαμάνου, όπως και ο άνδρας του πάζλ των προεδριών κ. Απόστολος Καταραχιάς, ξεκίνησαν να ενημερώνονται γύρω από τις αλλαγές που διέπουν τον «Κλεισθένη», δηλώνοντας ότι πιθανότατα θα κατέλθουν στις εκλογές με ψηφοδέλτιο στο οποίο θα τεθούν επικεφαλής.

Οι αποφάσεις ωστόσο, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, δεν είναι οριστικές καθώς θέλουν να λύσουν κάθε απορία με τον τρόπο συγκρότησης του συνδυασμού, τον τρόπο εκλογής, πολύ δε, τις νέες αρμοδιότητες που θα έχει πλέον ο πρόεδρος, καθώς δεν θα αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο κάτι αντίστοιχο που συνέβαινε ως σήμερα. Αντιθέτως θα έχει ενεργό ρόλο, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στην υλοποίηση μικρών, απαραίτητων έργων που θα επιλύουν προβλήματα της τρέχουσες καθημερινότητας.

Δημοτική Κοινότητα Φαρκαδόνας

Ποιος είπε ότι μονάχα τα «σκαρπίνια» μπορούν να περπατήσουν στην πολιτική, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο; Και οι «γόβες-τακούνια» απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ισάξια με τον ίδιο άριστο τρόπο. Τα παραδείγματα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο πολλά, που αν τα λάβουμε υπόψη, σαφώς καταλήγουμε σε ακριβή συμπεράσματα.

Σε επίπεδο τοπικής κοινότητας Φαρκαδόνας, η πρόεδρος κα Αθανασία Χαλβατζά, είχε μία άκρως αξιοπρεπή εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αρχάρια στο αντικείμενο. Δυναμική και δραστήρια έδωσε εξετάσεις τα τελευταία 4 χρόνια και προετοιμάζεται να διεκδικήσει, εκ νέου την προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας. Να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού, αναζητώντας τους 7 εκλεκτούς της (3 γυναίκες και 4 άνδρες) που θα την ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής θα έλεγε κανείς ότι η υποψηφιότητα της κα Αθανασίας Χαλβατζά, μοιάζει ως η μοναδική καθώς δεν έχει εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον από άλλο εν δυνάμει υποψήφιο.

Δημοτική Κοινότητα Οιχαλίας

Ζωηρό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ενδιαφέρον για την εκ νέου διεκδίκηση της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας από πλευράς της νυν προέδρου κα Φωτεινής Γκαγκαμάνου. Η πρόεδρος άρχισε να επεξεργάζεται την ιδέα της καθόδου, αναμένοντας κάποιες ωστόσο διευκρινήσεις προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις της.

Και για την ίδια ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί έως και τα τέλη του μήνα. Αναφορικά σε επίπεδο άλλων υποψηφίων κυοφορείται ενδιαφέρον από δύο ακόμη υποψηφίους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συγκρότηση συνδυασμού από άτομα, νεαρής ηλικίας.

Δημοτική Κοινότητα Ταξιαρχών

Από ένα πρόχειρο απολογισμό της θητείας του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πελινναίων κ. Απόστολος Καταραχιάς, έρχεται να συμπεράνει της θετικής πορείας του. Κατά την τετράχρονη παρουσία του ο κ. Αποστόλης Καταραχιάς συνέδραμε ώστε να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να λάβουν το δρόμο της επίλυσης διάφορα προβλήματα. Πλέον το βλέμμα του στρέφεται στην επόμενη περίοδο, εξηγώντας ότι η επανακάθοδός του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Στην παρούσα φάση ο ίδιος καταλήγει στο ενδεχόμενο της εκ νέου καθόδου, απόφαση που θα ληφθεί μέσα στον Γενάρη. Όσον αφορά σε επίπεδο άλλων υποψηφίων μέχρι στιγμής άτυπα εκφράζεται ενδιαφέρον από έναν ακόμη υποψήφιο.
1 σχόλιο

  1. Βασιλιάς Οίχαλος
    16/11/2018 at 23:56

    Ναι κατεβάστε την Γκαγκαμάνου για πρόεδρο στην Οιχαλία γιατί δεν προλάβε να τελειώσει όλα τα έργα και οι υποχρεώσεις που είχε…