Γέλασαν με την ψυχή τους οι θεατές της θεατρικής παράστασης  «Μαρία Πενταγιώτισσα»

Το έργο παρουσιάστηκε σε ένα πολυπληθές κοινό το βράδυ της Πέμπτης από τον ΕΛΟΚ και το θεατρικό εργαστήρι της Σίας Φαράκη υπό την αιγίδα της Π.Ε. Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων

Η γνωστή ιστορία της Μαρίας Πενταγιώτισσας του Μποστ, διασκευασμένη  με μια φρέσκια καλοκαιρινή ματιά ξεδιπλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο πνευματικό κέντρο Τρικάλων, σκορπώντας ψυχαγωγία και μεγάλες δόσεις γέλιου.

Το έργο παρουσιάστηκε από τον ΕΛΟΚ Σύλλογο Μεγάλων Καλυβίων και το θεατρικό εργαστήρι της Σίας Φαράκη υπό την αιγίδα της Π.Ε. Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Εννιά ερασιτέχνες ηθοποιοί, που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο τους ευαυτό, παρουσιάζοντας την ιστορία και τη ζωή της Μαρίας , της κοπέλας, της γυναίκας, της ερωμένης, της φεμινίστριας και κυρίως της όμορφης καθώς… «και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια…». Φτάνει να σημειώσουμε ότι η Μαρία Πενταγιώτισσα είναι ένα δραματικό ειδύλλιο και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μία λαϊκή όπερα.

Οι εκατοντάδες θεατές γέλασαν με την ψυχή τους, ανταμείβοντας το ταλέντο των ηθοποιών με το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί Βασίλης Τσεκούρας, Θωμάς Χαχάμης, Θέμης Νταραράς, Φρόσω Ντιροκάλτση, Ανδρέας Ράγιας, Αρετή Γιαννούλα, Παναγιώτης Πούλιος, Γιώργος Χαραλαμπέλης, Χάρης Καρακικές.

Στην παράσταση συνέβαλαν οι: Σία Φαράκη, διασκευή κειμένου-σκηνοθεσία, Φρόσω Ντιροκάλτση, καταγραφή κειμένου, Στέλιος Καραγιώργος, Επεξεργασία Ήχου, στούντιο Μουσείο Τσιτσάνη, Γιούλη Παπανικολάου, χορογραφίες κίνηση, Κώστας Μπουραζάνας, κατασκευή σκηνικών, Θέμης Νταραράς, βοηθός σκηνοθέτη.