Γεμάτο με δώρα το έλκηθρο του Αη Βασίλη στάθμευσε στην Κρήνη

Διένυσε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να αφιχθεί στο χωριό της Κρήνης. Διέσχισε βουνά και πεδιάδες και μετά από πολλές δυσκολίες που του προκάλεσαν τα χιόνια, οι βροχές και το τσουχτερό κρύο έφτασε στο τελικό προορισμό του. Όπως το είχε σχεδιάσει μήνες πριν. Το βράδυ της Παρασκευής στην Κρήνη οι ήχοι του κουδουνιού του Αη Βασίλη σήμαναν στο μικρό χωριό του Δήμου, σκαρίζοντας ευχαρίστηση στα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ετήσιας, καθιερωμένης πλέον γιορτής του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η διοίκηση του Συλλόγου για μια ακόμη χρονιά αποφάσισε να προσφέρει χαρά στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διανέμοντας τα γιορτινά δώρα που έφερε στο σάκο του ο Αη Βασίλη.

Ο μυθικός ήρωας των παιδιών ευδιάθετος, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά του χωριού, παρά το ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμά του. Εξάλλου μετά την Κρήνη πάσχιζε για να επισκεφτεί πολλά χωριά και πόλεις για να ευχαριστήσει τους μικρούς του φίλους. Λίγο αργότερα έφυγε και το πρόγραμμα ανέλαβαν για μια ακόμη φορά τα παιδιά. Παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Καλικατζαρο… μπελάδες» το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προκάλεσε δικαίως τα χαμόγελα των μεγάλων. Τα παιδιά κατά την παράσταση έψαλλαν τα κάλαντα, τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, και φυσικά μάγεψαν με τα νάζια τους, τη στιγμή που υποδύθηκαν τους καλικατζάρους. Τα ξωτικά που έρχονται κάθε Χριστούγεννα για να ταράξουν τις ζωές μικρών και μεγάλων εγκαταλείπουν την γη λίγες ημέρες αργότερα την ημέρα των Φώτων κατά τον Αγιασμό των Υδάτων. Ψυχαγωγική νότα έδωσε η Αναστασία Ξηρομερίτου με την παρουσίαση Θεάτρου Κούκλας.

Με την ολοκλήρωση της γιορτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης πραγματοποίησε την ετήσια, τακτική, γενική συνέλευση με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό 2016, το προγραμματισμό δράσης για το 2017 καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα.

Φωτογραφίες και βίντεο: Θεοχάρης Νίκος