Το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας και οι μαθητές τίμησαν τους ήρωες του 1940

Διαχρονικά τα μηνύματα της επετείου ακόμη και σήμερα 8 δεκαετίες μετά το μεγάλο «ΟΧΙ»

Επετειακό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γενικό λύκειο Φαρκαδόνας για να τιμηθεί η επέτειος του Έπους του 40.

Μαθητές και μαθήτριες με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών διοργάνωσαν στο χώρο του σχολείου επετειακή εκδήλωση αποδίδοντας τιμή στους ήρωες του 1940 που αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας για να απωθήσουν τα Ιταλικά εχθρικά στρατεύματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες εκπαιδευτικών και διεύθυνσης όπου έγινε και η ανάγνωση του μηνύματος  του Υπουργού Παιδείας ενώ στην συνέχεια αποδόθηκε η σημαία και ορίστηκαν οι παραστάτες που θα συνοδεύσουν τη σημαία στο αυριανό πέρασμα από το κέντρο της Φαρκαδόνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για τις ηρωικές σελίδες που γράφτηκαν στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας και στα κατορθώματα των Ελλήνων μαχητών.

Στην εκδήλωση πέραν των άλλων απαγγέλθηκαν ποιήματα αλλά και τραγούδια από τους μαθητές για την ειρήνη και τη συμφιλίωση τα οποία μέχρι και σήμερα οκτώ δεκαετίες μετά, δεν παύουν να είναι διαχρονικά.

Μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρξε και ο πρώην διευθυντής του διδακτηρίου κος Βάιος Μαλέκας ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη γιορτή  και την εθνική υπερηφάνια των μαθητών.