Γιαλός ο κάμπος του δήμου Φαρκαδόνας μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού

Οι φόβοι των αγροτών της Φαρκαδόνας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της Φαρκαδόνας και ευρύτερα στο νομό ανησυχούσαν ιδιαίτερα τους αγρότες για πιθανή υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, αγωνία που τελικά επιβεβαιώθηκε σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι αγρότες της Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα της Πηνειάδας, του Ζάρκου, του Κεραμιδίου, της Φαρκαδόνας και του Κλοκοτού βρέθηκαν για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές. Θεατές σε ένα καταστροφικό έργο για εκείνους αυτό των πλημμυρών του Πηνειού ποταμού.

Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Κυριακής η στάθμη των υδάτων, στον Πηνειό, στον Ενιπέα και στους παραποτάμους που διέρχονται της περιοχής μας, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που ενέτεινε την αγωνία στο ενδεχόμενο πλημμυρών.

Δυστυχώς από τα ξημερώματα της Τρίτης οι αυξημένοι όγκοι νερού που κατέφθαναν από τον ορεινά σε συνδυασμό με τα νερά από γειτονικούς παραποτάμους του όμορου νομού της Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και την πλημμύρα σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 50.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Ένα σημαντικό κομμάτι των προαναφερόμενων εκτάσεων αποτελούν καλλιεργήσιμες με σιτηρά ενώ σημαντικός αριθμός είχε πρόσφατα λιπανθεί και προετοιμαστεί για την καλλιέργεια καλαμποκιού.

Σήμερα το πρωί επί ποδός βρέθηκαν πρόεδροι χωριών παρατηρώντας την εξέλιξη του φαινομένου και την επέμβαση του Δήμου, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Στο Κεραμίδι βρέθηκε νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Βασίλης Αγγέλης, ο οποίος επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Θεοδώρου το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ που βρίσκεται μεταξύ Πηνειού και Ενιπέα για την διαχείριση των υδάτων.

Αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Αγγέλης και στην Πηνειάδα όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Γιαννακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία στην αγροτική οδό Κλοκοτού – Μαραθέας Δήμου Παλαμά στο σημείο της γέφυρας του Πηνειού ποταμού.