Γιατροί του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας θα μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε μελλοντικούς συναδέλφους

Τις γνώσεις και την εμπειρία τους συνεχίζουν να μεταδίδουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας σε νέα παιδιά που θα ακολουθήσουν μελλοντικά το ιατρικό επάγγελμα.

Σε δυο φοιτητές Ιατρικών Σχολών της χώρας που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν τους νέους συναδέλφους τους.

Ειδικότερα κατά το παρελθόν το Κέντρο Υγείας πιστοποιήθηκε από τις Ιατρικές Σχολές Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων σαν κέντρο εκπαίδευσης τελειόφοιτων φοιτητών, στην πρακτική άσκηση στην πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας στο μάθημα της Γενικής Ιατρικής.

Στο χώρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας θα εκαπιδευτούν για ένα περίπου μήνα από τους γιατρούς του ΚΥΦ, Γεωργία Ευθυμιάδη και Βιολέτα Ροκά γενικούς γιατρούς, 2 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα θα διεξαχθούν σε καθημερινή βάση και θα αποτελούν εβδομαδιαίους κύκλους θεμάτων. Η εκπαίδευση των φοιτητών θα είναι θεωρητική και πρακτική και θα γίνεται από τους προαναφερόμενους ειδικευμένους γιατρούς.

Αναφορικά με την πρακτική περιλάμβανε την άσκηση των φοιτητών τόσο στην εκτίμηση των πασχόντων ασθενών, όσο και στην εφαρμογή ιατρικών πράξεων και τεχνικών επί των ασθενών.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές που έλκουν την καταγωγή τους από την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας θα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία στην κλινική πρακτική άσκηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από ειδικούς επιστήμονες.