Οι γυναίκες της Οιχαλίας τίμησαν τη Γιορτή της Μητέρας (120 Φωτογραφίες)

Όλα τα ονόματα ξεχνιούνται εύκολα της Μάνας όμως μένει

«Για πέστε μου ποιο όνομα στον κόσμο βασιλεύει, όλα ξεχνιούνται εύκολα της μάνας μόνο μένει», τραγουδά η Φιλιώ Πυργάκη προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους.

Τη μάνα μας, που σε κάθε δύσκολη στιγμή φωνάζουμε μιας και αποτελεί τον καλύτερο γιατρό που θα επουλώσει τις πληγές μας. Τη μάνα που τη θέλουμε κοντά στις χαρές και στις λύπες, για να ανοίξει την αγκαλιά, προσφέροντας στοργή με το άγγιγμά της. Τη μάνα που θα έδινε τη ζωή της, χωρίς καν να το σκεφτεί για τα βλαστάρια της.

Φυσικά στη μάνα δεν καταφεύγουν μόνο τα μικρά παιδιά…

«Ακώ γερόντους και παιδιά να βαριαναστενάζουν, και από τα βάθη της καρδιάς μανούλα να φωνάζουν» συνεχίζει η γνωστή, δημοτική τραγουδοποιός, περιγράφοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχέση παιδιών και μητέρας.

Φυσικά μια μέρα σαν κι αυτή δεν θα μπορούσε να προσπεραστεί από το Σύλλογο Γυναικών Οιχαλίας, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής ήρθε να τιμήσει τη γιορτή της Μητέρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο του χωριού με την συμμετοχή πολλών μελών και κατοίκων. Όπως ήταν φυσικό τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση είχε η μητέρα, η οποία τιμήθηκε από το Σύλλογο με απαγγελίες ποιημάτων που πραγματικά συγκίνησαν το κοινό. Λίγο αργότερα παιδιά, από τα χορευτικά σύνολα της κα Σοφίας Μόρφου, έδειξαν την αγάπη τους στις μητέρες, αφιερώνοντας το πρόγραμμά τους σε εκείνες που τους έφεραν στη ζωή.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση του χορευτικού ενηλίκων του Συλλόγου, προσφέροντας μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα.