Γιόρτασαν παραδοσιακά τους Αγίους Αναργύρους στον Πετρόπορο

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Αγίων

Θρησκευτική και πολιτιστική νότα δόθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό του Πετροπόρου κατά τον εορτασμό των πολιούχων του χωριού Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού.

Στον ενοριακό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να τιμήσει τους Αγίους, ζητώντας ίαση ψυχών και σωμάτων.

Λίγο αργότερα προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία στη πλατεία του χωριού προσφορά της ενορίας, της τοπικής κοινότητας και του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση για μια ακόμη χρονιά έδωσε και πολιτιστικό τόνο καθώς μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν στην πλατεία του χωριού παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πετροπόρου, των Ταξιαρχών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «Ο ΦΑΫΤΟΣ».

Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν πλειάδα χορών της περιοχής μας και από διάφορες περιοχές της χώρας, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Τις ευχές προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες απηύθυνε με αφορμή την εορτή ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Φορτωτήρας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον του, δίνοντας την υπόσχεση για την πραγματοποίηση νέων ανάλογων διοργανώσεων στο προσεχές μέλλον.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων.