Γιόρτασαν περιβαλλοντικά και εθελοντικά οι μαθητές των Ταξιαρχών

Στην Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s Do It Greece 2017» συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο των Πελινναίων

Τη δική τους περιβαλλοντική γιορτή διοργάνωσαν μαθητές και δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών. Ενός σχολείου που όπως έχουμε επισημάνει και παλιότερα, αποτελεί διδαχή για τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας αλλά και του νομού Τρικάλων, αν κρίνουμε από τις δράσεις του.

Φυσικά στην έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει το σχολείο συμβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ακούραστα συνεχίζουν να πρωτοπορούν, να μεταδίδουν τις γνώσεις τους, και να παροτρύνουν τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες από τις οποίες θα κερδίσουν πολλά πράγματα, με το σημαντικότερο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, κάτι που θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία τους.

Μαθητές και δάσκαλοι των Ταξιαρχών συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s Do It Greece 2017».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Τζαβέλλα για τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές της διαχείρισης και της μείωσης των απορριμμάτων με βασικούς στόχους την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Παρακολούθησαν ειδικά για την ηλικία τους ενημερωτικά  βίντεο και στη συνέχεια ανέλαβαν τα ίδια δράση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στις διάφορες δράσεις που οργάνωσαν οι δάσκαλοί τους:

Νίκος Μιχαλόπουλος: «Η Λαίμαργη φάλαινα του Τριβιζά.» (Αφήγηση, προβληματισμός, ζωγραφική, κολλάζ.).

Γιώργος Λάμπας: «Κομποστοποίηση». (Θα κατασκευάσουν το δικό τους λίπασμα.).

Ευαγγελία Κουτσή, Ειρήνη Κουντούλα, Μαρία Δαραμάρα: «Επαναχρησιμοποίηση υλικών σε νέες εφαρμογές». (Κατασκευάστηκαν μολυβοθήκες αλλά και διακοσμητικά για ρεσώ με διάφορα βαζάκια).

Βασίλειος Γεωργολόπουλος, Μαρία Δημουλά, Γεώργιος Λάμπας: «Ανακύκλωση χαρτιού». (Ανακυκλώθηκε παλιό χαρτί και παράχθηκε καινούριο για να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή Πασχαλινών καρτών).

Ειρήνη Σίμου, Δημήτριος Τέλιος: «ΓΗ SOS». Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους την φράση αυτή και στη συνέχεια χόρεψαν το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης».

ΒΙΝΤΕΟ 1

ΒΙΝΤΕΟ 2