Γιόρτασε και τίμησε του Αγίους Αναργύρους ο Πετρόπορος

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διεξήχθησαν το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας για να τιμηθούν οι προστάτες του χωριού, Κοσμάς και Δαμιανός

Στα γιορτινά ντύθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο ενοριακός Ναός του Πετροπόρου. Η τοπική εκκλησία και το χωριό ήρθαν να τιμήσουν με θρησκευτική ευλάβεια τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, οι οποίοι φυλάτουν υπό την σκέπη τους κατοίκους.

Στο φερώνυμο Ιερό Ναό που κοσμεί το κέντρο του χωριού τελέστηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων παραβρέθηκε πλήθος κόσμου του χωριού και των όμορων χωριών, που προσευχήθηκαν για υγεία και προκοπή.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνας σε δρόμους του χωριού, μεταφέροντας την ευλογία σε όλο τον οικισμό.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με την εμφάνιση χορευτικών συλλόγων του Πετροπόρου, του Πετρωτού και του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων – Παράρτημα Φανερωμένης «Θεριστάδες» που παρουσίασαν ένα άκρως παραδοσιακό πρόγραμμα το οποίο «έκλεψε» τις εντυπώσεις.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *