Γιόρτασε ο ενοριακός Ναός του Αχλαδοχωρίου

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, προσευχόμενοι στο Θεό και Χριστό να δώσει Σοφία, ενισχύοντας την Πίστη, την Αγάπη και την Ελπίδα στις ψυχές τους.

Πανηγύρισε και υποδέχτηκε πλήθος πιστών το διήμερο της Κυριακής και της Δευτέρας το μικρό χωριό του Αχλαδοχωρίου του Δήμου Φαρκαδόνας που ήρθε να τιμήσει την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Στον κεντρικό ενοριακό Ναό του χωριού, το απόγευμα της Κυριακής κηρύχτηκε η έναρξη των πανηγυρικών εκδηλώσεων στις οποίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα αργά του απογεύματος της Κυριακής τελέστηκε ο πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος από τον σεπτό ποιμενάρχη μας, ο οποίος αναφέρθηκε στο Θείο Βίο και το Μαρτύριο το οποίο υπέμειναν η Αγία Σοφία και οι μικρές θυγατέρες της, για το όνομα του Χριστού μας. κάλεσε τους πιστούς στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν οι Αγίες της Εκκλησίας μας, να μην λοξοδρομήσουν, αντίθετα να δώσουν τον αγώνα, για τη Σοφία και Θεία Χάρη, να ματώσουν για την Πίστη και την Αγάπη Θεού και να έχουν Ελπίδα στο Χριστό και Θεό μας, απομακρυσμένοι από τις νέες τάσεις της εποχής που μας οδηγούν στην αμαρτία.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας παρουσία πλήθους πιστών που έσπευσε να προσευχηθεί στην Αγίες να δώσουν Σοφία, ενισχύοντας την Πίστη, την Αγάπη και την Ελπίδα στις ψυχές τους.