Γιόρτασε παρουσία χιλιάδων Θεσσαλών ο Ναός της Μεταμορφώσεως Καρδίτσας

Στον ιστορικό και θαυματουργό Ναό Μεταμορφώσεως του Δήμου Παλαμά που γειτνιάζει με την περιοχή μας βρέθηκε πλήθος συνδημοτών που τιμά κάθε χρόνο την εορτή

Στην καρδιά του κάμπου της Καρδίτσας, με έντονο το υγρό στοιχείο να τον περικυκλώνει από άκρη σε άκρη στέκι αγέρωχος για περισσότερο του αιώνα. Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό της Μεταμόρφωσης του όμορου Δήμου Παλαμά αποτελεί έναν από τους θαυμαστούς θρησκευτικούς χώρους της Θεσσαλίας και του Δήμου Παλαμά. Χώρος προσκυνήματος και λατρείας για τους κατοίκους και του Δήμου Φαρκαδόνας, που τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να προσευχηθούν και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους. Τα θαύματα αναρίθμητα γεγονός που αποδεικνύει τη Δύναμη του Χριστού και Τριαδικού Θεού.

Ο ιστορικός και θαυματουργός Ναός, γιόρτασε το διήμερο 5ης και 6ης Αυγούστου με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα. Χιλιάδες κόσμου μετέβησαν στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας για να τιμήσουν την εορτή, να προσκυνήσουν και ταυτόχρονα να μετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες συνδημότες από την πλειονότητα των κοινοτήτων του Δήμου μας, που επισκέπτονταν από πολύ παλιά και συνεχίζουν και σήμερα να προσέρχονται στον ιστορικό Ναό, τόσο στην εορτή τού, όσο και σε άλλες περιόδους.

Το απόγευμα της Δευτέρας στον Ναό τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φαναιοροφαρσάλων κ. Τιμόθεου. Ακολούθησε η ευλογία των άρτων και το Θείο Κήρυγμα, προς ευλογία των πιστών. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης στον εξωτερικό χώρο του Ναού διεξήχθησαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων. Στο χώρο λειτούργησε και εμποροπανήγυρη με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *