Γιόρτασε την Παναγία ο ενοριακός Ναός στον Κλοκοτό

Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας την παραμονή της εορτής σε κεντρικά σημεία του χωριού

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στη Θεομήτωρ, ο Κλοκοτός γιόρτασε το μικρό Πάσχα, το Δεκαπενταύγουστο. Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων κηρύχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Στο κεντρικό ενοριακό Ναό, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον π. Νικόλαο Χατζιάρα, που εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Ο πρωτοπρεσβύτερος μίλησε για την Αγιότητα της Παναγίας που επιλέχτηκε από το Θεό να φέρει στα σπλάχνα της το Σωτήρα Χριστό. Κάλεσε τους πιστούς να την Υμνούν και να τη Δοξάζουν μέρα και νύχτα, καθώς αποτελεί τη Μητέρα όλων, που ακούει και βαστάζει στα χέρια της, τις ελπίδες όλων μας, τα δάκρυα και τους πόνους, μας παρηγορεί και μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα.

Κατά την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Θεομήτορος με τον κόσμο και τον εφημέριο π. Απόστολο Στεργίου να ακολουθούν ευλαβικά προσεύχομενοι στην Παναγία και τον Υιό της.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Με το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά κτηνοτρόφων και ενοριτών