Γιορτάζει Παρασκευή και Σάββατο το Μοναστήρι της Οιχαλίας

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος το Γενέσιο της Θεοτόκου. Πανηγυρικές εκδηλώσεις που έχουν επίκεντρο την Ιερά Μονή Ορφανού της Οιχαλίας που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεομήτορος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το μοναστήρι της Θεοτόκου αναμένεται να το επισκεφτούν εκατοντάδες πιστοί από την Οιχαλία και τα γύρω χωριά. Να ανηφορίσουν στον όρος «Ορφανός» για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να ζητήσουν την Χάρη και τη βοήθεια της.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πιστοί που θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή θα τηρήσουν το έθιμο της φωτιάς και του ψησίματος που αναβιώνει κάθε χρόνο έξω από το μοναστήρι.

Το Σάββατο, ανήμερα της εορτής, αναμένεται να τελεστεί νωρίς το πρωί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει το Θείο Κήρυγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστήρι ανακαινίστηκε την προηγούμενη δεκαετία ενώ υπεύθυνος της Ιεράς Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αβραδόπουλος.

Ορθόδοξος Πνευματικός Φάρος η Ιερά Μονή Γεννέσιου Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας