Γιορτάζει το εξωκλήσι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ζάρκο

Βρίσκεται καταμεσής του κάμπου, κτισμένο σε ένα λοφίσκο ανάμεσα σε αγροκτήματα του Ζάρκου, του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας

Χτισμένο πάνω σ’ ένα μικρό λοφίσκο έναντι του Όρους «Γαλανή» στέκει αγέροχο περισσότερο του ενός αιώνα, αποτελώντας τόπο θρησκευτικής λατρείας για τους κατοίκους τριών χωριών, του Ζάρκου, όπου και ανήκει, αλλά ταυτόχρονα του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας που γειτνιάζει. Πολλά βράδια το φως των καντηλιών του, ακτινοβολούν στο σκοτάδι, μεταφέροντας την ευλογία απ’ άκρη σε άκρη στο κάμπο.

Ο λόγος για το εξωκκλήσι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενός Ναού που έχει συνδεθεί με τις ζωές πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων των τριών χωριών, καθώς οι παραδόσεις που μεταφέρονται ακόμη και σήμερα από στόμα σε στόμα, είναι αναρίθμητες για την παρουσία των Αρχαγγέλων και τα θαύματα. Παραδόσεις που στο άκουσμά τους, προκαλούν ρίγη, για τη δύναμη του Θεού και των Αοράτων Σωμάτων, αυτά των Αγγέλων.

Το εξωκκλήσι έχει ντυθεί ήδη στα γιορτινά και το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης προετοιμάζεται να δεχτεί τους πιστούς που θα προσέλθουν να τιμήσουν τους Αρχαγγέλους, τους προστάτες όλων των ανθρώπινων ψυχών, που μεσιτεύουν στο Θεό.

Όπως κάθε χρόνος έτσι και φέτος το απόγευμα της παραμονής της εορτής θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στις 4:30 το απόγευμα. Το πρωί της Πέμπτης ανήμερα της εορτής αναμένεται να τελεστή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κλείνοντας το κύκλο των θρησκευτικών εκδηλώσεων