Γιορτάζει το Γριζάνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γριζάνο όπου Δήμος, τοπική Εκκλησία, Σύλλογοι και κάτοικοι θα τιμήσουν την μεγάλη εορτή.

Πέραν των θρησκευτικών εκδηλώσεων το νομικό πρόσωπο του Δήμου, εκείνο της «Πέλιννας», θα τιμήσει την εορτή με πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέροντας ένα μοναδικό πρόγραμμα εμπλουτισμένο με χορούς, παραδοσιακή, δημοτική και λαϊκή μουσική.

Ειδικότερα οι εκδηλώσεις ξεκινούν μεθαύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού με την παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτικά τμήματα και συγκεκριμένα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «Φαϋττός» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γριζάνου «ο Βλύζας» ο οποίος θα διοργανώσει  και μία μίνι έκθεση Ιστορικού – Λαογραφικού υλικού προερχόμενη από κατοίκους του χωριού.

Μία ώρα νωρίτερα στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών από τον Κοσμά Παπαγιούκα, προσφορά της Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής και του υπευθύνου της εταιρίας κ. Κώστα Κοκκινίδη.

Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί Μέγας Εωθινός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και αμέσως μετά θα προσφερθεί η παραδοσιακή φιλοξενία ενώ στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί το ετήσιο καλοκαιρινό πανηγύρι με την εμφάνιση λαϊκοδημοτικής ορχήστρας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν  τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργία

ς.