Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών

Η παγωνιά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στους Ταξιάρχες. Με το που έπεσε το σκοτάδι, στο χωριό ακούστηκαν οι ήχοι των κουδουνιών.

Ήταν από τους τάρανδους του Αη Βασίλη που πραγματοποίησε μια σύντομη στάση στο δημοτικό σχολείο του χωριού, εκεί που μαθητές και δάσκαλοι, παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιούσαν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Και ο Αη Βασίλης άνοιξε την πόρτα του σχολείου εισήλθε στο χώρο, σκορπώντας χαμόγελα στα παιδιά, αφού είχε δώρα για όλους.

Φυσικά τα παιδιά για να γιορτάσουν την έλευση του Αη Βασίλη και να ευχαριστήσουν τον ίδιο και τους επισκέπτες τους ανέλαβαν δράση. Η προετοιμασία που ανέπτυξαν όλες τις προηγούμενης ημέρες ήταν μεγάλη, για να παρουσιάσουν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα.

Τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα του Χριστού, τιμώντας τη Θεια Γέννηση, ενώ χωρίς τρακ και ντροπές ανέβηκαν επί σκηνής απαγγέλλοντας τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματά τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση των θεατρικών, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους καλεσμένους.

Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν θερμά και το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη που παρέστη στην εκδήλωση. Του χάρισαν μια εικόνα της Παναγίας, ως δείγμα ευχαριστίας για την κάθε δυνατή βοήθεια που προσφέρει στο σχολείο, όταν του ζητηθεί. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά, τα ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά.

Τις ευχές τους στα παιδιά απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς και οι πρόεδροι των χωριών Εύη Καϊνανά της Νομής, Κώστας Φορτοτήρας του Πετρωτού και Απόστολος Καταραχιάς των Ταξιαρχών. Ευχές για καλή χρονιά έστειλε ο εφημέριος του χωριού π. Βασίλειος καθώς και δυο πρώην λυκειάρχες κ.κ. Βάϊος Μαλέκας και Μιχαήλ Ζορμπάς.