Γνωριμία των παιδιών και εφήβων με τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά

Αρχαιολογικό περίπατο στην πόλη των Τρικάλων θα πραγματοποιήσουν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Σειρά δράσεων με τίτλο «Αρχαιολογικός περίπατος – περιήγηση και εκπαιδευτική δράση στα μνημεία της πόλης των Τρικάλων» θα πραγματοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Οι δράσεις θα διοργανωθούν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 7 και 8 Ιουνίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Στόχος του εν λόγω έργου είναι η γνωριμία των μαθητών και των εφήβων με τον ιστορικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Συγκεκριμένα οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί της Πέμπτης με αρχαιολογικό περίπατο στην πόλη των Τρικάλων. Σε συνεργασία με τις δυο διευθύνσεις εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί περίπατος στα αρχαία, Βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης με σημείο έναρξης το βυζαντινό κάστρο, ξενάγηση στην αρχαία Τρίκκη και περιήγηση στα οθωμανικά μνημεία της πόλης με κατάληξη το Κουρσούμ Τζαμί.

Σημείο συνάντησης η είσοδος του βυζαντινού Κάστρου Τρικάλων.

Μια ημέρα αργότερα την Παρασκευή στις 9 το πρωί θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια ημέρα στο Χαμάμ». Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο οθωμανικό λουτρό του συγκροτήματος Οσμάν Σαχ στο χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων, στη συνέχεια θα συμπληρώσουν μαζί με τους αρχαιολόγους το εκπαιδευτικό έντυπο και τέλος θα παραλάβουν εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Σημείο συνάντησης η είσοδος οθωμανικού λουτρού στις παλιές φυλακές Τρικάλων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό 2431076647. Πληροφορίες Μαρία Θεοφάνους, Φωτεινή Μαντζανα.