Γραφικά Θέματα απασχόλησαν τη Συνέλευση των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Καρδίτσα

Η πανελλήνια συνάντηση διεξήχθη σε γνωστό ξενοδοχείο της Καρδίτσας με τη συμμετοχή και συνδημοτών Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά

Εκατοντάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, ταυτόχρονα και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας, συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην 1η ετήσια Συνέλευση Περιοχής των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Η πανελλήνια συνάντηση διεξήχθη σε γνωστό ξενοδοχείο της Καρδίτσας και το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες πάνω σε θέματα της Αγίας Γραφής, καθώς επίσης και «βάπτισμα» νέων Μαρτύρων.

Η έναρξη των εργασιών κηρύχτηκε το Σάββατο με έντονη αναφορά στην Γλώσσα Ρομάνι.

Τη «Γλώσσα» που μιλούν οι Ρομά της Ελλάδας. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ασχοληθεί λεπτομερειακά εδώ και αρκετά χρόνια με τις πνευματικές ανάγκες αυτής της εθνοτικής ομάδας διανέμοντας φυλλάδια και βίντεο σε δύο βασικές διαλέκτους της Ρομανί που ομιλούνται στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το Ελληνικό αλφάβητο εφόσον, ως γνωστόν, δεν υπάρχει επίσημη και συστηματική καταγραφή της «Γλώσσας» των Ρομά. Επίσης, έχουν ιδρύσει αρκετές εκκλησίες και ομίλους σε όλη την Ελλάδα, όπου η διδασκαλία και η εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά στη Ρομανί Γλώσσα. Στη συνέλευση αυτή παραβρέθηκαν 416 Μάρτυρες του Ιεχωβά και φίλοι Ρομά από ολόκληρη την Θεσσαλία. Δεκάδες Έλληνες, οι «μπαλαμέ» όπως τους αποκαλούν οι Ρομά, μαθαίνουν και μιλούν τη Ρομανί «Γλώσσα» με σκοπό να διδάξουν στους Ρομά την αλήθεια της Αγίας Γραφής και να τους εκπαιδεύσουν να ενστερνιστούν τον ειρηνικό, νομοταγή, καλοσυνάτο και καθαρό τρόπο ζωής που επιδοκιμάζει ο Θεός. Πράγματι, εκατοντάδες Ρομά σε όλη την Ελλάδα οικογένειες, άντρες και γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά έχουν αλλάξει τη ζωή τους και τις συνήθειες τους, διατηρώντας παράλληλα τις χαρακτηριστικές πολιτιστικές συνήθειες τους, όταν αυτές δεν συγκρούονται με τις αρχές της Αγίας Γραφής.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν την Κυριακή με παρόντα 582 άτομα από την Δυτική Θεσσαλία. Οι Γραφικές ομιλίες που ακούστηκαν ήταν προς όφελος μικρών και μεγάλων, εφόσον περιλαμβάνονταν θέματα όπως: «Πως μπορούν οι νεαροί και οι Γαμήλιοι Σύντροφοι να Υποστηρίζουν την Κυριαρχία του Ιεχωβά». Επιπλέον στο πρώτο μέρος του προγράμματος την Κυριακή, περιελάβανε το βάφτισμα σε αρμονία με την εντολή του Ιησού Χριστού, όπως είναι καταγραμμένο στο ευαγγέλιο του Ματθαίου 28:19,20. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η Τελική Ομιλία από τον επισκέπτη ομιλητή (εκπρόσωπο από τα κεντρικά μας γραφεία) με το Θέμα: «Να Στέκεστε Σταθεροί στην Πίστη… Να Γίνεστε Κραταιοί». Όλοι έλαβαν την θερμή διαβεβαίωση ότι μπορούν να είναι ισχυροί στην πίστη. Επίσης τονίστηκε ότι έχουμε στη διάθεσή μας άφθονες πνευματικές προμήθειες που μας βοηθούν να ενισχύουμε την πίστη μας στον Θεό, στους δύσκολους και ταραχώδεις καιρούς που ζούμε. (Ησ 65:13, 14).

Τέτοιες συνελεύσεις διεξάγονται παγκόσμια σε 240 χώρες και νησιωτικά συμπλέγματα στην διάρκεια του έτους. Αρχίζοντας από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάιο 2019 θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο 100 μονοήμερες συνελεύσεις περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνελεύσεις των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά δείτε τον επίσημο ιστότοπο jw.org/el