Η ανομβρία δημιουργεί προβλήματα στους αγρότες του δήμου Φαρκαδόνας

Το νερό δεν επαρκεί για τα αγροκτήματα του Γριζάνου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου με αποτέλεσμα ο Δήμος να προτάσσει παρεμβάσεις για την συγκράτηση των νερών για την άρδευση των χωραφιών

 Οι αγρότες της Φαρκαδόνας χρόνια τώρα ζουν την ίδια ακριβώς κατάσταση. Χειμερινούς και εαρινούς μήνες, ετησίως, βλέπουν καλλιεργούμενες και μη, εκτάσεις, να βυθίζονται στα νερά και τις λάσπες του Πηνειού ποταμού, μετά από υπερχείλιση, λόγω βροχοπτώσεων και στα μέσα της άνοιξης να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις νερού.

Κάτι ανάλογο ισχύει και φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, σήμερα εξαιτίας της ανομβρίας έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις νερού που δεν αφήνουν περιθώρια για να καλυφτούν οι ανάγκες της άρδευσης.

Αποτέλεσμα η πλειονότητα των αγροτών που αρδεύουν τα χωράφια τους από αρδευτικά κανάλια και παραποτάμους να αγχώνονται για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και δη του καλαμποκιού που απαιτεί αρκετό νερό για την ανάπτυξή του.

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού είναι ορατό πλέον στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Γνώστης του προβλήματος και ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος μετά τις εκκλήσεις που δέχτηκε από αγρότες της περιοχής προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να συγκεντρώσει ικανό όγκο νερού για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, πρόβλημα κυριαρχεί στα αγροκτήματα της Φαρκαδόνας, του Γριζάνου και του Κεραμιδίου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος εδώ και αρκετές ημέρες δεν υπάρχει ροή των νερών εξαιτίας της ανομβρίας με αποτέλεσμα τα χωράφια να απειλούνται με ξηρασία.

«Προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται για μια ακόμη χρονιά στην περιοχή μας. Δυστυχώς και φέτος βρεθήκαμε στην ίδια ακριβώς θέση, το χειμώνα πλημμυρίσαμε και την άνοιξη να μένουμε χωρίς νερό να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες τις άρδευσης. Η πολιτεία οφείλει να δει το θέμα συνολικά και να τρέξει τα απαιτούμενα έργα τα οποία θα φέρουν επάρκεια νερού», σημείωσε ο κ. Μεριβάκης.

Πλέον μετά και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων οι αγρότες αλλά ταυτόχρονα και ο Δήμος αναμένουν την έλευση νερού, που θα απελευθερωθεί από την λίμνη Πλαστήρα, κάτι που θα βοηθήσει, ώστε να υπάρξει ικανός όγκος νερού για την κάλυψη των αναγκών.