Η «ΔΑΚΕ» συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά στις εκλογές δασκάλων και καθηγητών

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ στο νομό Τρικάλων –Ποιοι εκλέγονται στα υπηρεσιακά εκπαιδευτικά συμβούλια

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή τόσο των δασκάλων-νηπιαγωγών, όσο και των καθηγητών στις εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα την Τετάρτη για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κυρίαρχο στοιχείο των φετινών εκλογών τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φτάνει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση άγγιξε το 94,32% ενώ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το82,70%.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε δικαίως την ικανοποίηση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης που μετά από χρόνια είδαν τα ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων τους να εκτοξεύονται στα ύψη.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Από τους 1.040 συνολικά εγγεγραμμένους δασκάλους και νηπιαγωγούς στα σχολεία του νομού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 981 εκπαιδευτικοί. Από την κάλπη αναδείχτηκαν 951 έγκυρα ψηφοδέλτια ενώ υπήρξαν 30 άκυρα. Η αποχή άγγιξε μόλις το 5,67%. Πρώτη δύναμη στους δασκάλους αναδείχτηκε η «ΔΑΚΕ ΠΕ» λαμβάνοντας 325 ψηφοδέλτια και ποσοστό 34,17%. Ακολούθησαν οι παρατάξεις της «Δημοκρατικής Συνεργασίας – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκαπιδευτικών» με 303 ψηφοδέλτια και ποσοστό 31,86%, της «Ενοτητικής Κίνησης Εκπαιδευτικών» με 151 ψηφοδέλτια και ποσοστό 15,88%, της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκαπιδευτικών» με 89 ψηφοδέλτια και ποσοστό 9,36% και της «Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης» με 83 ψηφοδέλτια και ποσοστό 8,73%.

Στο ΠΥΣΠΕ Τρικάλων εκλέγονται οι Χρήστος Τρικάλης (Φωτό) από τη «ΔΑΚΕ» και ο Δημήτριος Μπαρμπάτσης από τη «ΔΗΣΥ ΑΚΕ».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αυξημένη συμμετοχή καταγράφηκε και στις εκλογές των καθηγητών. Από τους 994 εγγεγραμμένους στις εκλογές συμμετείχαν οι 822. Από την καταμέτρηση προέκυψαν 40 λευκά ψηφοδέλτια με το σύνολο των εγκύρων να ανέρχεται στα 782.

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «ΔΑΚΕ ΔΕ» συγκεντρώνοντας 318 ψηφοδέλτια. Ακολούθησαν οι παρατάξεις της «Πρωτοβουλίας» με 235 ψηφοδέλτια, της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» με 173 ψηφοδέλτια και της «Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών» με 56 ψηφοδέλτια.

Στο ΠΥΣΔΕ εκλέγονται οι Κίττος Ευάγγελος από την «ΔΑΚΕ ΔΕ» και από την «Πρωτοβουλία Καθηγητών» η Ουρανία Παπαζεύκου.